Αντιιμπεριαλιστική αλυσίδα των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου ενάντια στη ΝΑΤΟική βάση



eedyeΣε Παναιγαιακή κινητοποίηση ενάντια στη δημιουργία ΝΑΤΟικής βάσης στο Αιγαίο, που ανακοίνωσε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, πρώτη φορά από το 1974, καλούν το Εργατικό Κέντρο Σάμου και η Πανσαμιακή Επιτροπή Ειρήνης (μέλος της ΕΕΔΥΕ). Η κινητοποίηση θα γίνει την Πέμπτη 18 Ιούνη στις 7.30 το απόγευμα, την ίδια ώρα σε όλα τα νησιά προκειμένου να υψωθεί ένα λαϊκό τείχος υπεράσπισης της εθνικής ανεξαρτησίας και κυριαρχίας» και να δημιουργηθεί μία ανθρώπινη αντιιμπεριαλιστική – φιλειρηνική αλυσίδα από τη Λήμνο μέχρι το Καστελόριζο που θα βροντοφωνάξει:

  • ΟΧΙ στα σχέδια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για ΝΑΤΟική βάση στο Αιγαίο.

  • Καμιά εμπλοκή της χώρας μας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις ΝΑΤΟ –  ΕΕ – ΗΠΑ.

  • Ούτε γη, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών.

Στο κοινό τους δελτίο Τύπου οι διοργανωτές στη Σάμο αναφέρουν: «Αγαπητοί συνάδελφοι και συναγωνιστές, με τη συμμετοχή όλων μας έχουμε ήδη οικοδομήσει μια δυναμική συμπαράταξη φορέων του εργατικού και λαϊκού κινήματος των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου. Συμπαράταξη που εκτιμούμε ότι θα ενισχυθεί ακόμη περισσότερο στον κοινό μας στόχο να αποτρέψουμε την εγκατάσταση ΝΑΤΟικής βάσης στην περιοχή μας.

Με την πεποίθηση ότι πρέπει άμεσα να εκφραστεί με μαζικό και μαχητικό τρόπο η αντίθεσή μας, προτείνουμε Παναιγαιοπελαγίτικη κινητοποίηση την Πέμπτη 18 Ιούνη την ίδια ώρα (7.30 μ .μ.) σε όλα τα νησιά.

Μ’ αυτό τον τρόπο θα πραγματοποιηθεί μια αλυσίδα συγκεντρώσεων, ένα λαϊκό τείχος υπεράσπισης της εθνικής μας ανεξαρτησίας και κυριαρχίας».

Μιλώντας στο webradio του 902 .gr, η Βάσω Βρυνιώτη, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Σάμου, σημείωσε ότι η δημιουργία της ΝΑΤΟϊκής βάσης, εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για τους κατοίκους όλων των νησιών του Αιγαίου, καθώς την θέτει στο επίκεντρο των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και σχεδιασμών στην ευρύτερη περιοχή.  

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται η συλλογή υπογραφών από φορείς, σωματεία, συλλόγους των νησιών ενάντια στη δημιουργία ΝΑΤΟικής βάσης.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός