ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ Α/Σ ΑΝΘΟΥΣΑΣ



ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ1

8/6/15

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ

Δυστυχώς είμαστε πάλι στο ίδιο έργο θεατές… Πέντε χρόνια ξεζούμισμα των λαϊκών στρωμάτων στο όνομα της σωτηρίας της πατρίδας από αυτούς που διαχρονικά μας έφεραν σε αυτό το σημείο (μείωση μισθών 50% και πλέον, αύξηση ορίων ηλικίας και μείωση συντάξεων, διάλυση της δημόσιας δομής υγείας, εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι, εργασιακά δικαιώματα στα τάρταρα με κατάργηση ΣΣΕ εντατικοποίηση της δουλειάς, εφαρμογή κανονισμού προσωπικού με το διευθυντικό δικαίωμα να κάνει πάρτι) και οι του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα’’ σχήμα λόγου’’ μας λένε ότι τα μνημόνια δεν πέτυχαν. Και εμείς ρωτάμε, μήπως τα μνημόνια έγιναν γι’ αυτόν το λόγο;

Στις συγκοινωνίες τα πράγματα δεν είναι καλύτερα από άλλους χώρους. Δεν απαξιώνεται μόνο ο δικός μας τομέας. Παλιοί και νέοι διαχειριστές τον ίδιο στόχο έχουν και το ίδιο ευαγγέλιο ασπάζονται, δηλαδή τη στρατηγική της ΕΕ για την ενίσχυση της κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Η νέα συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με το πρόσχημα της καμένης γης συνεχίζει τον ίδιο χαβά με τους προηγούμενους, δηλαδή καμία πρόσληψη, περικοπή επιχορήγησης, αύξηση δρομολογίων στην κάθε βάρδια που σημαίνει εντατικοποίηση της εργασίας και συμβολή στην κόπωση των οδηγών με ό,τι συνέπειες έχει αυτό για την υγεία τους.

Οι περικοπές δρομολογίων που έγιναν τον Απρίλιο και τον Μάιο θα συνεχιστούν. Οι βάρδιες τεντώνονται και γίνονται όλες 8ωρες με αποτέλεσμα να σπάει το 7:45. Και εδώ χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή απ’ τους οδηγούς που πρέπει να τσεκάρουν κάθε μήνα τις βάρδιες τους, τα διαλλείματα σφάζονται, οι αλλαγές στο δρόμο αντί να καταργηθούν γίνονται καθεστώς.

Αποδεικνύεται ότι και η πρώτη φορά αριστερά στόχο έχει να βγάλει από τη μύγα ξύγκι. Συνεχίζουν να κυβερνούν και να διοικούν πάνω στο ίδιο αντιδραστικό νομοθετικό πλαίσιο, δεν πήραν τίποτα πίσω, αλλά ούτε και έφεραν κάτι νέο που να είναι υπέρ των εργαζομένων. Η μείωση της επιχορήγησης δημιουργεί μεγάλα προβλήματα που αρχίζουν και γίνονται επικίνδυνα για επιβάτες και εργαζόμενους. Χωρίς ανταλλακτικά ο στόλος σαπίζει στις ρεμίζες, το καθημερινό άγχος των οδηγών μεγαλώνει, γεγονός που έχει αντίκτυπο και στην ασφάλεια.

Η νέα συμφωνία = μνημόνιο θα είναι βαθιά αντιλαϊκή, θα τσακίσει ότι έχει απομείνει από μισθούς, συντάξεις, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Δεν χρειάζεται καμία αναμονή όλοι τώρα στο δρόμο για να ακυρώσουμε κάθε προσπάθεια που θα μας οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερη φτωχοποίηση.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 11 ΙΟΥΝΗ ΣΤΙΣ 19:30 ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ.

Υ.Γ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΑΣΑ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑΤΙ Η ΝΕΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ – ΑΝΤΙΛΑ’Ι’ΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ Α/Σ ΑΝΘΟΥΣΑΣ

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός