Πάτρα: Ο εκρηκτικός Marius Neset στο «Jazz+Πράξεις 2015»



nesetΜια ανεπανάληπτη ζωντανή εμπειρία έζησαν το βράδυ της Παρασκευής 12 Ιουνίου οι πολυάριθμοι θεατές που γέμισαν ασφυκτικά τον ατμοσφαιρικό χώρο του Αίθριου του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου στη δεύτερη βραδιά του «Jazz+Πράξεις 2015», στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας, που διοργανώνει η Δημοτική Βιβλιοθήκη – Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων.

Η προσέλευση του κόσμου αθρόα και δυναμική ξεπέρασε κάθε προηγούμενο και στάθηκε η συνθήκη της μεγάλης επιτυχίας της βραδιάς διαμορφώνοντας το ιδανικό κλίμα υποδοχής του κουαρτέτου του Νορβηγού σαξοφωνίστα και συνθέτη Marius Neset.

Aνάμεσα στο κοινό που γέμισε το Αίθριο, πολλοί οι επισκέπτες από Αθήνα, Θεσσαλονίκη Ναύπακτο, Αίγιο, Αγρίνιο, Καλαμάτα και άλλες περιοχές εκτός Πατρών, που έσπευσαν στην πόλη για να απολαύσουν τον Marius Neset στην αποκλειστική του εμφάνιση στο «Jazz+Πράξεις 2015» και στην πρώτη του επί ελληνικού εδάφους.

Ο Marius Neset πλαισιωμένος από τρεις δεξιοτέχνες μουσικούς σπάνιου επιπέδου, τους Heine Bugge (ακορντεόν), Anton Eger (ντραμς) και Phil Donkin (κοντραμπάσο) ξεδίπλωσε την σπάνια εκτελεστική του δυνατότητα. Μεταμόρφωσε το σαξόφωνο δίνοντάς του απίστευτες διαστάσεις και το έκανε να ηχεί σαν δυο και τρία σαξόφωνα. Συγκλονιστικά σόλο και συγκοπτόμενοι ρυθμοί σε έναν άρτιο διάλογο με τους εξαιρετικούς μουσικούς του ξεσήκωσαν το κοινό και προκάλεσαν από την αρχή τις θερμές εκδηλώσεις του κοινού που τον αποθέωναν. Αυτό το γεγονός ενθουσίασε τον ίδιο και το κουαρτέτο του, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν με απίστευτη θέρμη αποζημιώνοντας και τον πιο απαιτητικό ακροατή της τζαζ.

Ο καταξιωμένος σαξοφωνίστας δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του από την υποδοχή των διοργανωτών, εξέφρασε κολακευτικά σχόλια για το φεστιβάλ «Jazz+Πράξεις» και μίλησε για έναν υπέροχο χώρο και ένα σπάνιο κοινό. Κάτι που εξέφρασε και στην προσωπική επαγγελματική του σελίδα στο facebook μετά τη συναυλία ευχαριστώντας προσωπικά έναν έναν του θεατές του «Jazz+Πράξεις».

Η συναυλία του Marius Neset Quartet έδωσε με ιδανικό τρόπο τη σκυτάλη στον Κουβανό πιανίστα και συνθέτη Alfredo Rodriguez, που υπόσχεται ένα συγκλονιστικό φινάλε για το «Jazz+Πράξεις» το βράδυ του Σαββάτου 13ης Ιούνη στις 21.30 στο Αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου.

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός