Απολύσεις και έλεγχος προσωπικών αντικειμένων των εργαζομένων από τον όμιλο «Μαρινόπουλος»



karfoyr-marinopoylosΤη συνέχιση των απολύσεων εργαζομένων, που στην πλειοψηφία τους είναι με πολλά χρόνια προϋπηρεσίας και 8ωροι, από τον όμιλο «S/M ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ» καταγγέλλει η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης. 

Σε ανακοίνωσή της σημειώνει: «Ο όμιλος “Μαρινόπουλος” μετά τις απορροφήσεις που έκανε είτε άμεσα είτε με τη μορφή της δικαιοχρησίας, όπως με την εταιρεία «S/M ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ», προχωρά σε αναδιάρθρωση του δικτύου των καταστημάτων, κλείνοντας καταστήματα και πετώντας στο δρόμο δεκάδες εργαζόμενους».

Ο όμιλος ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, κάνοντας εφαρμογή όλων των αντεργατικών νόμων, έχει κάνει μειώσεις στους μισθούς, με το κόψιμο των επιδομάτων και με τη χρήση της τελευταίας κλαδικής σύμβασης που είχε υπογράψει η πλειοψηφία της ομοσπονδίας, με μείωση στο μισθό 6,7%. Επίσης σήμερα προσλαμβάνει εργαζόμενους με τους κατώτατους μισθούς και με ελαστικές μορφές εργασίας, που σημαίνει μισθοί των 200 και 300 ευρώ.

Παράλληλα για να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους το τελευταίο διάστημα βάζει εργαζόμενους της εταιρείας ασφαλείας που συνεργάζεται να ψάχνουν τις τσάντες του προσωπικού, μέσα και έξω από τα καταστήματα.

Το γεγονός καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων στις επιχειρήσεις Carrefour – Μαρινόπουλος – DIA» σημειώνοντας ότι «ο οποιοσδήποτε έλεγχος στα προσωπικά αντικείμενα των εργαζομένων στην επιχείρηση από τους υπαλλήλους ασφαλείας, τόσο εντός του ωραρίου, αλλά και μετά τη λήξη του απαγορεύεται από το νόμο!».

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός