Για τρομοκράτηση των εργαζομένων καταγγέλλει τη διοίκηση Μπουτάρη η ΔΑΣ



ΔΑΣ ΟΤΑΓια «τρομοκράτηση των εργαζομένων» καταγγέλλει τη διοίκηση Μπουτάρη στον Δήμο Θεσσαλονίκης, η Γραμματεία της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας στον Δήμο.

Η ΔΑΣ στην ανακοίνωσή της επισημαίνει: «Καταγγέλλουμε τη «δημοκρατική» διοίκηση Μπουτάρη, που για ακόμη μία φορά μέσω του έμμισθου και βολεμένου μηχανισμού της, προσπαθεί να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους. Η διοίκηση Μπουτάρη αντί να κάνει όλες τις ενέργειες για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι της υπηρεσίας Καθαριότητας τις προσαυξήσεις που δικαιούνται για εργασία τις Κυριακές και αργίες (τους οφείλονται από Φλεβάρη) και την προσαύξηση για τη νυχτερινή εργασία (τους οφείλεται από Απρίλη), περιπλέκει περισσότερο την κατάσταση με τις ενέργειές της, με σκοπό να καθυστερήσει την πληρωμή, ή ακόμα και οι εργαζόμενοι να χάσουν μέρος των χρημάτων που δικαιούνται. Στόχος της διοίκησης είναι η «εξοικονόμηση» χρημάτων από τους μισθούς των εργαζομένων.

Θορυβημένοι από την αποχή που κηρύχθηκε για εργασία τις Κυριακές στην υπηρεσία Καθαριότητας με απόφαση του ΣΕΔΘ στις 10 Ιούνη, η διοίκηση Μπουτάρη έβαλε αρχικά κάποιους «τομεάρχες», επόπτες – επιστάτες και εργάτες που εκτελούν χρέη επιστάτη (ερώτημα είναι το με ποια διαδικασία ορίστηκαν), να απειλούν εργάτες και εργάτριες λέγοντάς τους ότι «δεν καλύπτονται από την απόφαση του σωματείου και θα έχουν συνέπειες αν συμμετάσχουν».

Όταν πήραν την απάντηση ότι όλοι οι εργαζόμενοι καλύπτονται, ανεξάρτητα από το αν είναι μέλη του σωματείου, και πολύ περισσότερο πήραν απάντηση με τη συμμετοχή των εργαζομένων την πρώτη Κυριακή κυρίως από τα εργοτάξια του Α’ διαμερίσματος, η διοίκηση Μπουτάρη έριξε στη μάχη το βαρύ πυροβολικό.

Ο διορισμένος προϊστάμενος του τμήματος Καθαριότητας πραγματοποίησε επισκέψεις σε εργοτάξια μαζί με τα πρωτοπαλλήκαρά του (ορισμένοι μάλιστα παλιοί και νέοι «συνδικαλιστές»), συγκέντρωσαν τους εργαζόμενους και προσπάθησαν να τους εκβιάσουν. Απευθυνόμενοι κυρίως στους συμβασιούχους συναδέλφους, που αποτελούν μεγάλο κομμάτι των εργαζομένων στην καθαριότητα, έλεγαν: «Μη συμμετέχετε στην αποχή γιατί η διοίκηση δεν θα σας ανανεώσει τις συμβάσεις ως τον Δεκέμβρη, όπως έχει δικαίωμα βάσει νόμου της κυβέρνησης» κ.ά.

Έφτασαν μάλιστα στο σημείο να καλέσουν τους συναδέλφους να παραιτηθούν από την προσαύξηση που δικαιούνται για την εργασία τις Κυριακές και τις αργίες, προτρέποντάς τους να «βάλουν πλάτη» για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η υπηρεσία. Και βέβαια έδειξαν ποιος είναι ο εχθρός, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, που «λένε ψέματα και θέλουν το κακό των εργαζομένων». Πήραν όμως από τους εργαζόμενους, τις απαντήσεις που τους αξίζουν.

Καλούμε τη διοίκηση Μπουτάρη να μαζέψει τον έμμισθο μηχανισμό της και να σταματήσει την προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων, να πληρώσει άμεσα ό,τι οφείλεται στους εργαζόμενους.

Καλούμε τους συναδέλφους να μη σκύψουν το κεφάλι, να συμμετάσχουν μαζικά στην αποχή. Μόνο με τον ενωμένο αγώνα μας θα δώσουμε λύση στα προβλήματά μας. Ειδικά σε μια περίοδο που η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ετοιμάζεται να κλείσει νέα αντεργατική συμφωνία με την ΕΕ και το ΔΝΤ, που θα φέρει νέα σκληρά μέτρα. Καλούμε τους συναδέλφους σε συστράτευση με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, για να μπλοκάρουμε την αντεργατική πολιτική κυβέρνησης, ΕΕ και όσων τη στηρίζουν, όπως η διοίκηση Μπουτάρη».

Παρακάτω επισυνάπτεται σε μορφή PDF η ανακοίνωση της ΔΑΣ για την αποχή των εργαζομένων στην υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης.

anakoinosi_das_ota_gia_apohi_stin_ypiresia_kathariotitas_toy_dimoy_thessalonikis

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός