Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων: Ανοιχτή συνεδρίαση της Διοίκησης την Τετάρτη



syndikato-episitismou-toyrismoy-2Ανοιχτή συνεδρίαση θα κάνει η Κεντρική Διοίκηση του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων και Συναφών επαγγελμάτων Αττικής, την Τετάρτη 24 Ιούνη, στις 5.00 το απόγευμα, στα γραφεία του Συνδικάτου και καλεί τους εργαζόμενους του Κλάδου να συμμετάσχουν για:

  • Να βάλουν τη δική τους σφραγίδα στις εξελίξεις.
  • Να αποφασίσουν τη μορφή που θα έχει ο αγώνας τους το αμέσως επόμενο διάστημα.
  • Προετοιμαστούν για όλα τα ενδεχόμενα, με άμεση παρέμβαση στις εξελίξεις, με όπλο την αλληλεγγύη και την ενότητά τους.

Στο κάλεσμά του το ΔΣ σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι: «Μπροστά στις εξελίξεις που καθημερινά αποδεικνύουν ότι με οποιοδήποτε τρόπο κι αν καταλήξει η διαπραγμάτευση οι χαμένοι θα είμαστε εμείς οι εργαζόμενοι, πρέπει τώρα να οργανώσουμε τη δική μας πορεία, βάζοντας πρώτα από όλα τα συμφέροντά μας, τις αυξημένες ανάγκες μας.

Με ή χωρίς νέο μνημόνιο, όλα τα μέτρα που πάρθηκαν τα προηγούμενα χρόνια είναι εδώ και το προβλήματα των οικογενειών μας δεν μπορεί να περιμένουν.

Οι ξενοδόχοι και οι μεγάλες επισιτιστικές αλυσίδες κερδίζουν καθημερινά έδαφος, απέναντι σε όσα δικαιώματα μας έχουν απομείνει. Τα φετινά τους κέρδη είναι αυξημένα κατά 30% σε σχέση με πέρσι και εμείς αγκομαχάμε να βγάλουμε την ημέρα, από την ένταση της δουλειάς κι από τους μισθούς πείνας. «Ανησυχούν» για την αύξηση του ΦΠΑ, αυτοί που πουλάνε τη διανυκτέρευση όσο είναι ο μισθός μας και τον καφέ όσο είναι το ωρομίσθιο. «Καίγονται» να υπογραφεί το μνημόνιο για να μοιραστούν τζάμπα χρήμα από τη δική μας φοροληστεία.

Η κυβέρνηση από την άλλη στέλνει καθημερινά και νέες προτάσεις στους θεσμούς, που περιλαμβάνουν και νέα μέτρα που θα δυσκολέψουν ακόμα περισσότερο την επιβίωση εργαζομένων, ανέργων και συνταξιούχων. Βαφτίζει την επώδυνη για μας συμφωνία «αναπτυξιακό πακέτο», κρύβοντας πως στην ουσία από την καπιταλιστική ανάπτυξη οι μόνοι που δεν κερδίζουν είναι οι εργαζόμενοι και ο λαός.

Στήνουν όλοι αυτοί αντι-συγκεντρώσεις στήριξης των νέων αντιλαϊκών τους επιλογών, απέναντι στο εργατικό – λαϊκό κίνημα και τις προπαγανδίζουν από τα κανάλια τους, αποσιωπώντας τον αγώνα τον δικό μας και των ταξικών Συνδικάτων, του ΠΑΜΕ.

Την ίδια στιγμή καραδοκούν δυνάμεις που θέλουν να επωφεληθούν από την αγανάκτηση του λαού, προβάλλοντας άλλες εκδοχές του ίδιου εφιάλτη, με δραχμή ή ρήξη – μαϊμού με την ΕΕ. Βάζουν ψευτοδιλήμματα γιατί δεν θέλουν να συγκρουστούν με τον πραγματικό αντίπαλο:τα μονοπώλια και την εξουσία τους».

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός