ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΔΟ ΑΘΗΝΑΣ



ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ1

ΕΠΙΤΡΟΠΗ Α/Σ ΠΕΙΡΑΙΑ

30/06/2014

Συνάδελφοι-σσες

Ενημερώνουμε τους συναδέλφους του Α/Σ Πειραιά για την θετική εξέλιξη που είχε η επίμονη προσπάθεια της επιτροπής μας να απαιτήσει λύσεις στο κυκλοφοριακό κομφούζιο της οδού Αθηνάς στον Κορυδαλλό.

Όπως σας είχαμε ενημερώσει και μέσα από την εφημερίδα κατόπιν πρωτοβουλίας που αναλάβαμε υπήρξε συνάντηση με αρμόδιους του Δήμου Κορυδαλλού και εκπρόσωπο της τροχαίας. Σε επόμενη συνάντηση που είχαμε παρευρέθηκαν καταστηματάρχες και δημοτικοί σύμβουλοι. Αποφασίστηκε να γίνει εισήγηση προς το Δημοτικό Συμβούλιο για διαγράμμιση της οδού και τοποθέτηση στηλοθετών με στόχο την αποτροπή της στάθμευσης.

Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (29/6/15) υπερψηφίστηκαν οι συγκεκριμένες προτάσεις και πλέον αναμένουμε να υλοποιηθούν σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Είναι αφέλεια να περιμένει κανείς πως αυτό το μέτρο από μόνο του θα λύσει το πρόβλημα, όμως μπορεί να κάνει κάπως πιο εύκολη την διέλευση. Έτσι ερχόμαστε στο συμπέρασμα που προκύπτει αβίαστα από τον τρόπο που χειριστήκαμε το ζήτημα: πως μόνο με την συσπείρωση του κλάδου γύρω και από τέτοια προβλήματα με συνεχή και επίμονη διεκδίκηση μπορούν να αποσπαστούν και να παγιωθούν κάποιες λύσεις που να διευκολύνουν την καθημερινότητα μας.

Σε αυτό το τρόπο δράσης καλούμε τους συναδέλφους να ανταποκριθούν, οργανωμένα, συλλογικά χωρίς να κάνουμε βήμα πίσω από όσα σήμερα έχουμε ανάγκη. Και όσο αφορά τα κεντρικά αιτήματα κόντρα στις δυσοίωνες για τον λαό εξελίξεις που δρομολογούν «θεσμοί» και κυβέρνηση αλλά και για τα καθημερινά, να μην πέφτει τίποτα κάτω χωρίς να σηκώσουμε το γάντι της αγωνιστικής απάντησης.

Και είναι σίγουρο πως η καθημερινότητα εντός και εκτός της εργασίας μας θα μετατραπεί σε κόλαση αν ο λαός «τσιμπήσει» και μπει στην διαδικασία επιλογής μεταξύ δύο τόσο όμοιων συμφωνιών που θα φέρουν νέα μέτρα να προστεθούν στα προηγούμενα που ισχύουν στο ακέραιο.

Απορρίπτουμε τα μνημόνια είτε έχουν υπογραφή «θεσμών» είτε έχουν υπογραφή κυβέρνησης, αρκετά ματώσαμε.

ΓΙΑ ΤΗΝ  ΕΠΙΤΡΟΠΗ

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός