Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ

Δυναμική κινητοποίηση του ΠΑΜΕ ενάντια στην τρομοκρατία κυβέρνησης και επιχειρηματικών ομίλωνkinhtopoihsh-pame-16«Δεν χαρίζουμε τη δουλειά και το μισθό μας σε κανέναν», διαμήνυσαν τα σωματεία που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ και πήραν δυναμικά μέρος στην κινητοποίηση το μεσημέρι της Παρασκευής.

Εργαζόμενοι από διάφορους κλάδους συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεύτηκαν στα γραφεία του ΣΕΒ με τα πανό του ΠΑΜΕ να στέλνουν το μήνυμα: «Ακυρώνουμε τους εκβιασμούς. Πληρωμή τώρα μισθών – επιδομάτων – συντάξεων. Καμία απόλυση – διαθεσιμότητα – υποχρεωτική άδεια». «Να μην περάσει η τρομοκρατία κυβέρνησης – επιχειρηματικών ομίλων».

Αφορμή για την κινητοποίηση το ξεσάλωμα της εργοδοσίας που εκμεταλλεύεται το καθεστώς κεφαλαιακών ελέγχων και την τραπεζική «αργία» που επέβαλε η κυβέρνηση για να εντείνει την επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων.

Οι πόρτες της ένωσης των μεγαλοεργοδοτών έμειναν όχι απλά κλειστές για τα σωματεία, αλλά και φρουρούμενες από αστυνομικές δυνάμεις, γεγονός που προκάλεσε την αγανάκτηση των εργαζομένων. Καταδίκασαν την κυβέρνηση που σπεύδει να «προφυλάξει» τους μεγαλοεργοδότες από τα δίκαια αιτήματά τους.

Οι εργαζόμενοι θυροκόλλησαν στην είσοδο των γραφείων του ΣΕΒ τα αιτήματά τους και έγραψαν συνθήματα με κόκκινη μπογιά: «Σταματήστε τώρα τους εκβιασμούς», «Εργατιά μπροστά, γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά».

«Το ψωμί δεν κερδίζεται με παρακάλια, αλλά με αγώνες», υπογράμμισε ο Γιάννης Τασιούλας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων. Διαβεβαίωσε ότι το ταξικό κίνημα δεν πρόκειται να αποδεχθεί τη βαρβαρότητα είτε αυτή προέρχεται από το μνημόνιο ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είτε από το μνημόνιο της τρόικας. Σημείωσε πως το ΠΑΜΕ γνωρίζει καλά τις θυσίες, τους σκληρούς και μακρόχρονους αγώνες που χρειάζονται για να ανοίξει ο δρόμος για αλλαγές σε όφελος του λαού και είναι αποφασισμένο το δρόμο αυτό να τον βαδίσει μέχρι τέλους.

Την προσπάθεια της κυβέρνησης να «προστατεύσει» τους βιομηχάνους από τις εργατικές διεκδικήσεις σχολίασε ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ. «Εμείς πρέπει να προστατεύουμε τη δική μας τάξη», τόνισε και αναφέρθηκε στην ανάγκη να δημιουργηθούν Επιτροπές Αλληλεγγύης από τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους, που δεν θα επιτρέψουν να βρεθεί κανένας χωρίς φαγητό, φάρμακα, χωρίς τα απαραίτητα για την οικογένειά του. Στη δημιουργία τέτοιας Επιτροπής έχει ήδη προχωρήσει κεντρικά το ΠΑΜΕ.

Στη συνέχεια εκπρόσωποι των σωματείων μετέφεραν την κατάσταση που επικρατεί στους χώρους δουλειάς: Την άρνηση των εργοδοτών στις ιδιωτικές κλινικές να πληρώσουν τους μισθούς, τις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις στα εργοστάσια τροφίμων και ποτών, τις αναγκαστικές άδειες στις χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις και τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών. 

Τελευταία άρθρα

Εργαζόμενοι σε Κίνηση

DAS_Efim

Χρήσιμα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός

Πολυμέσα

Στατιστικά

  • 421257Συνολικές αναγνώσεις:
  • 61Αναγνώσεις σήμερα:
  • 224452Συνολικοί επισκέπτες:
  • 55Επισκέπτες σήμερα:
  • 0Επισκέπτες τώρα:

Web Radio του ΠΑΜΕΑκουστε live το Web Radio του ΠΑΜΕ