ΠΑΜΕ: Παρέμβαση στον ΟΑΕΔ για την καθυστέρηση των αποδοχών στους «πενταμηνίτες» εργαζόμενους



Logo PAME2Στη συνεδρίαση του ΔΣ του ΟΑΕΔ την Τρίτη 1η Σεπτέμβρη μπήκε ως θέμα από τον εκπρόσωπο των εργαζομένων με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, Θανάση Γκώγκο, το ζήτημα της καθυστέρησης των αποδοχών στους εργαζόμενους των πεντάμηνων προγραμμάτων απασχόλησης.

Στην ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ ενημερώνοντας σημειώνει:

«Η απάντηση στο ΔΣ δεν πρέπει να ικανοποιεί του εργαζόμενους. Οι εργαζόμενοι στα προγράμματα είναι οι άνεργοι του χθες και οι άνεργοι του αύριο. Από αυτά τα προγράμματα προσδοκούν μια πρόσκαιρη ανάσα ώστε να ενισχύσουν το οικογενειακό εισόδημα. Δεν είναι ευθύνη τους και δεν τους αφορά αν υπάρχουν προβλήματα στο μηχανογραφικό σύστημα του ΙΚΑ και του ΟΑΕΔ, όπως ειπώθηκε στη σημερινή συνεδρίαση, ή αν υπάρχουν προβλήματα στην αποδέσμευση των χρημάτων του ΕΣΠΑ. Εφόσον εργάζονται πρέπει να πληρώνονται άμεσα χωρίς καθυστερήσεις, να έχουν πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Καλούμε τα σωματεία, τις επιτροπές αγώνα στα πεντάμηνα που έχουν δημιουργηθεί, να οξύνουν την πίεσή τους στην κυβέρνηση και στον ΟΑΕΔ .

Καλούμε τους εργαζόμενους στα πεντάμηνα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας να πάρουν μέρος στη στάση εργασίας από τις 12 ως το τέλος της βάρδιας την Παρασκευή 4/9 και να συμμετάσχουν στη 1 το μεσημέρι, στη συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας, που διοργανώνουν το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής και η Επιτροπή των προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας (5μηνα) που δουλεύουν στους δήμους της Αττικής».

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός