Κινητοποιήσεις σήμερα των εργαζομένων στα πεντάμηνα



5mhna

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι πεντάμηνα απαιτώντας την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους.

Στην Αττική το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής και η Επιτροπή Εργαζομένων σε Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας (5μηνα) που δουλεύουν στους δήμους της Αττικής, καλούν όλους τους εργαζόμενους ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας να πάρουν μαζικά μέρος στη στάση εργασίας από τις 12.00 μέχρι το τέλος της βάρδιας, αλλά και στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 13.00 στο υπουργείο Εργασίας. Οι εργαζόμενοι στα 5μηνα διαμαρτύρονται γιατί παραμένουν απλήρωτοι για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Σε συγκέντρωση – σύσκεψη στις 11 π.μ. στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης (πλατεία Γεωργίου) καλεί το Συνδικάτο ΟΤΑ Νομού Αχαΐας τους εργαζόμενους στα πεντάμηνα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, όλων των υπηρεσιών του Δήμου Πατρέων.

Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, με ανακοίνωσή του, απαιτεί την άμεση πληρωμή των μισθών σε όλους τους εργαζόμενους 5μηνίτες. Παράλληλα τονίζει:

«Όλα τα προηγούμενα χρόνια οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, ΝΔ αλλά και η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έλεγαν ψέματα ότι μέσα από τα συγκεκριμένα προγράμματα δίνουν ανάσα στο πρόβλημα της ανεργίας. Μέσα από τα συγκεκριμένα προγράμματα το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να ανακυκλώνουν την ανεργία και να δημιουργούν φθηνό εργατικό δυναμικό στις υπηρεσίες του κεφαλαίου. Θέλουν να καθιερώσουν τη δουλειά χωρίς δικαιώματα που έχουν κατακτηθεί χρόνια τώρα, όπως τα μέτρα προστασίας σε βαριές και ανθυγιεινές δουλειές, τα επιδόματα, τις άδειες κ.λπ. Όμως το κυριότερο είναι ότι θέλουν η νέα γενιά να δεχτεί να ζει μια χαμοζωή που θα περιπλανιέται από την ανεργία στη μισοδουλειά και θα παρακαλάει για ένα μισθό που και αυτός θα είναι λειψός.

Στην ίδια ρότα βρίσκεται και η πλειοψηφία των δημάρχων που υλοποιούν αυτές τις αντεργατικές πολιτικές και δεν διστάζουν ακόμα και να καταπατήσουν τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις αλλά και τους νόμους και τις διατάξεις που ψήφισαν τα κόμματά τους.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι σε όλη την προεκλογική περίοδο ο ΣΥΡΙΖΑ τα συγκεκριμένα προγράμματα τα θεωρούσε δουλεμπορικά, σήμερα τι άλλαξε;

Οι εργαζόμενοι δεν θα πρέπει να ζουν με ψευδαισθήσεις ότι μετά τις εκλογές τα πράγματα θα αλλάξουν, αντιθέτως οι συνθήκες θα χειροτερέψουν. Οι δανειστές, το κουαρτέτο, επιζητούν και άλλο αίμα και άλλες θυσίες από τους εργαζόμενους αλλά και από τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα. Και εμείς θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να τους αντιμετωπίσουμε.

Καλούμε τους εργαζόμενους στα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας (5μηνίτες) να μην υποκύψουν στην εργοδοτική τρομοκρατία αντιθέτως, να ορθώσουν το ανάστημα τους. Να μην κάνουν βήμα πίσω από τη διεκδίκηση για Μόνιμη και Σταθερή δουλειά με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Σε κάθε δήμο, σε κάθε υπηρεσία, στήνουμε επιτροπές αγώνα πλάι στο Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής και ενιαία οργανώνουμε τη μάχη.

Στην επίθεσή τους απαντάμε με ενότητα και αγώνα.

Απαιτούμε:

  • Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων.
  • Να μην υπάρχει κανένας εργαζόμενος που ο μισθός του θα είναι κατώτερος από τα 751 ευρώ.
  • Μισθός από τον πρώτο μήνα και ασφάλιση από την πρώτη μέρα.
  • Να πληρώνονται οι υπερωρίες, τα νυχτερινά και τα επιδόματα.
  • Καταβολή επιδόματος ανεργίας μετά το τέλος του προγράμματος.
  • Δωρεάν μεταφορά προς και από τη δουλειά τους.
  • Άδεια 2 μέρες το μήνα.
  • Άμεσα μέτρα προστασίας σε αυτούς που δουλεύουν σε βαριές και ανθυγιεινές εργασίες.
  • Αναγνώριση συνδικαλιστικών και δημοκρατικών ελευθεριών σε όλους τους εργαζόμενους των προγραμμάτων.
  • Καμιά παραχώρηση ή ενοικίαση εργαζομένων πέρα από τους φορείς που προσλήφθηκαν».

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός