Θήβα: Στάση εργασίας των εργαζομένων στην εταιρεία «Θεοδοσίου Ελπίς»



theodosioy-apergia

Σε δίωρη στάση εργασίας από τη 1 μ.μ. ως τις 3 μ.μ προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση «Θεοδοσίου Ελπίς» (ανακύκλωση πλαστικών) στη Θήβα, αντιδρώντας στην απόλυση ακόμα ενός εργαζόμενου.

Στο πλευρό των εργαζομένων βρίσκεται το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας νομού Βοιωτίας «Ο Σπάρτακος», το οποίο κάνει λόγο για στοχευμένη απόλυση, «που σκοπό έχουν αφ’ ενός τη δημιουργία κλίματος τρομοκρατίας για τους εργαζόμενους που διεκδικούν αγωνιστικά τα δικαιώματά τους και την καταβολή των δεδουλευμένων τους, και αφετέρου να απαλλαγούν από τους μπροστάρηδες που τους οργανώνουν».

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 2 Σεπτέμβρη λίγο πριν σχολάσει η βάρδια (και αφού είχε προηγηθεί 24ωρη απεργία την 14η του μήνα, η εργοδοσία κάλεσε στο γραφείο τον εργαζόμενο, μέλος της εργοστασιακής επιτροπής του Σωματείου, και του ανακοίνωσε προφορικά την απόλυσή του.

«Θεωρούμε την απόλυση παράνομη, άκυρη και καταχρηστική, που έγινε για εκδικητικούς λόγους, απόρροια της συνδικαλιστικής δράσης που ανέπτυξε ο συνάδελφος, από τη συμβολή στο να οργανωθούν οι εργαζόμενοι, την εκλογή του στην εργοστασιακή επιτροπή, και την πραγματοποίηση μιας σειράς αγωνιστικών κινητοποιήσεων που αφορούν στην καταβολή οφειλόμενων δεδουλευμένων, μέτρων υγιεινής και ασφάλειας και άλλων αιτημάτων των εργαζομένων», τονίζει το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας νομού Βοιωτίας «Ο Σπάρτακος».

Απαιτεί από την εργοδοσία να ανακαλέσει τις απολύσεις, να καταβάλει τα οφειλόμενα δεδουλευμένα και όσα άλλα οφείλει στους εργαζόμενους, να λάβει τα απαιτούμενα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, να ενημερώσει για τον επαγγελματικό κίνδυνο, και να προσέλθει σε συζήτηση με το Σωματείο για την επίλυση των προβλημάτων των εργαζόμενων.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός