Πάτρα: Τρομοκρατία και απολύσεις στο εργολαβικό συνεργείο του Νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας»



pame-patraΑνακοίνωση – καταγγελία του ΣΕΙΥΠ Αχαΐας

Την συνεχιζόμενη τρομοκρατία και τις απολύσεις εργαζομένων από την εργοδοσία του εργολαβικού συνεργείου καθαριότητας του Νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας», καταγγέλλει το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων στις Εμπορικές Επιχειρήσεις και Επιχειρήσεις Παροχής Υπηρεσιών Ν. Αχαΐας. Στην ανακοίνωσή του το κλαδικό Σωματείο επισημαίνει ότι: «από καιρό έχει καταγγείλει την εταιρεία καθαρισμού «2G FACILITY MANAGEMENT IKE», που έχει αναλάβει την καθαριότητα του Νοσοκομείου «Αγ. Ανδρέας» στην Πάτρα, για την προκλητική στάση της απέναντι στους εργαζόμενους της.

Η εν λόγω εταιρεία, παρ’ όλες τις καταγγελίες συνεχίζει να εφαρμόζει απαράδεκτες εργασιακές σχέσεις. Συνεχίζει, να αναγκάζει τους εργαζόμενους να εργάζονται πάνω από 40 ώρες την βδομάδα, πολλές φορές χωρίς ρεπό και χωρίς να πληρώνονται την υπερεργασία και υπερωρία τους. Ταυτόχρονα, φέρεται στους εργαζόμενους με απαξιωτικό και αυταρχικό τρόπο, δείχνοντας το πιο αποκρουστικό πρόσωπο της εργοδοσίας. Σα να μην έφταναν αυτά, από τον Αύγουστο που ανέλαβε την καθαριότητα ξεκίνησε να κάνει μαζικές απολύσεις σε εργαζόμενους, που διαμαρτύρονταν για τις συνθήκες εργασίας.

Και αυτός ο εργολάβος και ο προηγούμενος, αλλά και όλοι οι εργοδότες για να βγάλουν το μέγιστο κέρδος εκμεταλλεύονται στο έπακρο τους εργαζόμενους. Δεν είναι τυχαίο ότι και ο προηγούμενος εργολάβος «Υάδες», έχει αφήσει απλήρωτους τους εργαζόμενους.

Οι ευθύνες της διοίκησης του Νοσοκομείου είναι τεράστιες, μιας και από τη μία κάνει πως δεν βλέπει την προκλητική στάση του εργολάβου και από την άλλη συντηρεί το σύστημα που χαρίζει κέρδη στους εργολάβους εις βάρος της δημόσιας υγείας αλλά και των εργαζομένων.

Το αίσχος με την ιδιωτικοποίηση τομέων του δημοσίου συντηρείται ώστε να εξυπηρετούνται τα συμφέροντα των μεγαλοεργολάβων και όχι για να καλυτερεύουν οι υπηρεσίες ή για να μειωθεί το «κόστος». Απόδειξη για αυτό είναι ότι το κόστος για να πληρωθούν οι εργολάβοι υπερβαίνει το ποσό που θα δινόταν σε μόνιμους εργαζόμενους.

Καλούμε τη διοίκηση του Νοσοκομείου να πάρει θέση. Να σταματήσει να κάνει πλάτες στον εκάστοτε εργολάβο. Να εμποδίσει τις μαζικές απολύσεις εργαζομένων.

Απαιτούμε τώρα:

– Άμεση πληρωμή όλων των δεδουλευμένων από το προηγούμενο συνεργείο καθαρισμού.

– Καμία απόλυση στους εργαζόμενους του συνεργείου που έχει τώρα την εργολαβία.

– Άμεση ανάκληση των απολύσεων που έχουν γίνει από τον Αύγουστο.

Διεκδικούμε:

Μόνιμη και σταθερή δουλειά για τους εργαζόμενους στην καθαριότητα με πλήρη και σταθερή εργασία και πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

– Κανένας μεγαλοεργολάβος καθαρισμού ή συνεργείο μέσα στους δημόσιους φορείς. Να προσληφθούν όλοι οι εργαζόμενοι από το κράτος με πλήρη και σταθερή εργασία.

– Επαναφορά των Βαρέων Ανθυγιεινών ενσήμων για όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο.

Καλούμε τους συναδέλφους να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και στις εκλογές στις 20 Σεπτέμβρη να καταδικάσουν και με την ψήφο τους όλους αυτούς που για χρόνια τώρα καλούν τους εργαζόμενους να κάνουν θυσίες για τα κέρδη της μεγαλοεργοδοσίας.

Τους καλούμε να παλέψουν μέσα από την οργανωμένη δράση τους, την πολιτική που τους οδηγεί στην εξαθλίωση. Να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους για την ανατροπή αυτής της πολιτικής».

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός