Τροφεία επιβάλλει η διοίκηση του Ιδρύματος για το Παιδί «Η Παμμακάριστος»



semisea-1Την επιβολή τροφείων στους γονείς με τη μορφή δωρεάς στο ύψος των 300 ευρώ, ανακοίνωσε η διοίκηση του ΔΣ του Ιδρύματος για το Παιδί «Η Παμμακάριστος».

Σύμφωνα με καταγγελίες εργαζομένων και γονέων, τις οποίες επικαλείται το Σωματείο Εργαζομένων σε Μονάδες, Ιδρύματα, Σχολεία Ειδικής Αγωγής (ΣΕΜΙΣΕΑ), η διοίκηση του Ιδρύματος προχωρά στην επιβολή τροφείων με εκβιαστικό τρόπο, καθώς όπως σημειώνει, όποιος γονιός αδυνατεί να καταβάλει το ποσό τότε το παιδί θα παραμείνει στο σπίτι.

Στην ανακοίνωσή του ο ΣΕΜΙΣΕΑ επισημαίνει:

«Όπως είχαμε προειδοποιήσει και το προηγούμενο διάστημα, η κατάσταση στους χώρους μας χειροτερεύει με δραματικούς ρυθμούς σε όλα τα επίπεδα και θα συνεχίσει να χειροτερεύει και με την εφαρμογή τον νόμων, του 3ου μνημονίου. Παρά την καθυστερημένη καταβολή της 1ης δόσης της κρατικής χρηματοδότησης, οι εργαζόμενοι στα ΝΠΙΔ παραμένουν για πάρα πολλούς μήνες απλήρωτοι, ενώ σε κάποια κέντρα δεν έφτασε ποτέ. Η νέα σχολική χρονιά ξεκινάει και η κατάσταση σε πολλούς χώρους είναι στον αέρα. Τα προβλήματα στα δημόσια Ειδικά Σχολεία παραμένουν και πολλά από αυτά μπορεί να μην ανοίξουν.

Σε όλο αυτό το κλίμα, την σκυτάλη παίρνει το ΔΣ του Ιδρύματος για το Παιδί «Η Παμμακάριστος» που προχωράει, εν μία νυκτί, σε σαρωτικές αλλαγές με δραματικές συνέπειες για εξυπηρετούμενους, γονείς και εργαζόμενους. Σύμφωνα με καταγγελίες από εργαζόμενους και γονείς, την Τετάρτη 2 Σεπτέμβρη, ανακοινώθηκε η απόφαση του ΔΣ του Ιδρύματος να προχωρήσει στην εκβιαστική επιβολή τροφείων στους γονείς, με τη μορφή δωρεάς στο ύψος των 300 ευρώ το μήνα, με τη σημείωση ότι όποιος γονιός αδυνατεί να καταβάλει το ποσό, το παιδί θα παραμείνει στο σπίτι. Σαν επακόλουθο, θα μειωθούν τα τμήματα και θα προχωρήσουν σε μείωση προσωπικού, σε αλλαγή συμβάσεων, σε καθεστώς εκ περιτροπής εργασίας. Υπενθυμίζουμε ότι σε ανάλογη κίνηση είχε προχωρήσει και η διοίκηση της ΠΕΓΚΑΠ, κάτι που το Σωματείο είχε άμεσα καταγγείλει.

Συνάδελφοι, βλέπουμε με τον πιο δραματικό τρόπο ότι όσο δεν μαζικοποιείται η αντίδρασή μας και η πάλη μας, ο δρόμος στον οποίο μας οδηγεί ο «εκσυγχρονισμός» τους και η «ανάπτυξή» τους, με όποιο πρόσημο και αν παρουσιάζεται κάθε φορά, είτε αριστερό είτε δεξιό, είναι ο Καιάδας για τα δικαιώματά μας, των ΑμεΑ και των γονιών τους.

Δεν υπάρχουν σωτήρες! Ο δρόμος για την ζωή που μας αξίζει είναι ο δρόμος της οργάνωσης του αγώνα μας, ο δρόμος της ρήξης με αυτούς που καταστρέφουν τις ζωές μας.

Να σημάνει ξεσηκωμός τώρα. Να μην περάσουν οι αλλαγές στην «Παμμακάριστο» και σε κανένα κέντρο, να αναστείλει τώρα η διοίκηση του Ιδρύματος την απόφασή της, να ανοίξει κανονικά το Ίδρυμα με όλα τα παιδιά στα τμήματα. Καλούμε γονείς και εργαζόμενους σε ετοιμότητα, από κοινού να αντιπαλέψουμε αυτές τις αλλαγές που οδηγούν στην πλήρη υποβάθμιση των υπηρεσιών του Ιδρύματος. Αυτή είναι η αρχή , η κατάσταση θα εξαπλωθεί και σε άλλους χώρους, η μόνη λύση είναι η συσπείρωση των εργαζόμενων και η οργάνωση του αγώνα μας.

Ο δρόμος στον οποίο μας οδηγούν είναι κατήφορος χωρίς σταματημό! Ξεσηκωμός Τώρα!

Ασπίδα μας η Αλληλεγγύη, στον Αγώνα η Νίκη.

Τώρα να διεκδικήσουμε:

– Να μην περάσουν οι αλλαγές στο Ίδρυμα για το παιδί «Η ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ».

– Να μη μείνει κανένα παιδί με αναπηρία εκτός εκπαίδευσης.

– Να καταβληθούν όλα τα δεδουλευμένα, με αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης και κάλυψη όλων των κέντρων Ειδικής Αγωγής, από τον κρατικό προϋπολογισμό με προοπτική ένταξής τους στο δημόσιο.

– Υπογραφή κλαδικής σύμβασης με βάση το σχέδιο που έχει επεξεργαστεί το ΣΕΜΙΣΕΑ. Καμία χειροτέρευση στις εργασιακές μας σχέσεις μέχρι την υπογραφή της σύμβασης.

– Να ανοίξουν όλα τα τμήματα των κέντρων που παραμένουν κλειστά ή υπολειτουργούν (πχ. ΠΕΓΚΑΠ-ΝΥ, ΕΓΝΥΑ).

– Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης, κατάργηση κάθε πληρωμής από τις οικογένειες ή και τους εξυπηρετούμενους, είτε άμεσα είτε έμμεσα (δωρεές, ασφαλιστικά ταμεία κλπ.)».

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός