Δύο χρόνια από τη δολοφονία του Π . Φύσσα – Συγκέντρωση καταδίκης της ναζιστικής Χρυσής Αυγής από σωματεία του Πειραιά



pame-fysasΣυγκέντρωση καταδίκης της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, την Παρασκευή 18 Σεπτέμβρη, στις 19.00, διοργανώνουν στην πλατεία Ζαρντέν στην Παναγή Τσαλδάρη στην Αμφιάλη, σωματεία του Πειραιά, καθώς την ίδια μέρα συμπληρώνονται 2 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Συγκεκριμένα, στην κινητοποίηση καλούν με ανακοίνωσή τους το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής, Σωματείο Καραβομαραγκών, Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών υπαλλήλων Πειραιά, Πανελλαδική Ένωση Ελαιοργοσαπωνοποιών, Σωματείο Καθαριστριών Πειραιά, ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, Ένωση λογιστών Πειραιά, Σωματείο ιδιωτικής Υγείας Πειραιά, Σωματείο Επαγγελματιών Οδηγών, Παράρτημα Οικοδόμων Πειραιά, Σωματεία συνταξιούχων ΙΚΑ Πειραιά και ΟΑΕΕ Πειραιά.

Την κινητοποίηση των Σωματείων στηρίζει το Εργατικό Κέντρο Πειραιά και καλεί τα μέλη του να πάρουν μέρος.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση των Σωματείων:

«Στις 18 του Σεπτέμβρη συμπληρώνονται δυο χρόνια από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα στην Αμφιάλη από την εγκληματική οργάνωση της χρυσής αυγής λίγες μέρες μετά την δολοφονική ενέδρα που έστησαν σε συναδέλφους κομμουνιστές συνδικαλιστές της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης Περάματος, στέλνοντας 9 από αυτούς αιμόφυρτους στο νοσοκομείο. Τα δύο περιστατικά ήταν η «κορύφωση» της «δράσης» που είχε αναπτύξει όλη την προηγούμενη περίοδο η Χρυσή Αυγή , με δολοφονίες και χτυπήματα σε βάρος μεταναστών, επιθέσεις σε νεολαίους, ακόμα και μαθητές.

Οι εργαζόμενοι, ο λαός της περιοχής του Πειραιά δεν πρέπει να ξεχάσουν ποιος είναι ο ρόλος της φασιστικής εγκληματικής οργάνωσης, ιδιαίτερα τώρα όπου συνολικά οι δυνάμεις του συστήματος προσπαθούν να την ξαναφέρουν στο προσκήνιο και μάλιστα στο όνομα της «δημοκρατίας», όπου δήθεν «όλοι χωράνε και όλοι πρέπει να έχουν λόγο».

Τα σωματεία μας από την αρχή είχαν δηλώσει ότι η ιδεολογία του φασισμού, του ναζισμού, που ξεχωρίζει τον άνθρωπο από το χρώμα , από την εθνικότητα κλπ, έχει σαν στόχο την διαιώνιση της εκμετάλλευσης και δεν δικάζεται στα δικαστήρια, αλλά στην συνείδηση του εργαζομένου, της νεολαίας, ότι είναι το δολοφονικό χέρι του συστήματος απέναντι  στον εργαζόμενο που διεκδικεί, που προσπαθεί αγωνιζόμενος να καλυτερεύσει τις συνθήκες που ζει.

Δεν είναι τυχαίο που και στις μέρες που διανύουμε και μας καλούν να διαλέξουμε ποια κυβέρνηση θα εφαρμόσει καλύτερα και το τρίτο μνημόνιο, θέλουν την χρυσή αυγή στο προσκήνιο. Θέλουν την χρυσή αυγή απέναντι στον λαό, που μη αντέχοντας τα παλιά και νέα βάρη που έρχονται, θα βγει στον δρόμο να διεκδικήσει.

Οι φασίστες της χρυσής αυγής όλο αυτό το διάστημα που είναι στην βουλή, αλλά και πριν έχουν δείξει την αντισυστημική, την αντιμνημονιακή τους «δράση».  Έχουν καταθέσει πλήθος επερωτήσεων για παραπάνω φοροαπαλλαγές στα αφεντικά τους, τους εφοπλιστές και στους βιομηχάνους. Μέσα στον Αύγουστο που πέρασε και το τρίτο αντιλαϊκό μνημόνιο λούφαξαν όπως κάνουν πάντα  βάζοντας στην ουσία «πλάτη» και στην νέα κυβέρνηση των Σύριζα-ΑΝΕΛ να κάνουν την δουλειά «χωρίς να ανοίξει ρουθούνι».

Έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό όλα αυτά τα χρόνια να φτιάχνουν δουλεμπορικά γραφεία ευρέσεως εργασίας και να στέλνουν Έλληνες εργαζόμενους στα αφεντικά τους με 18 ευρώ μεροκάματο. Άνοιξαν στην εργατούπολη του Περάματος δουλεμπορικό γραφείο για να στέλνουν φθηνό κρέας στους εργολάβους και τους εφοπλιστές ,ήταν απέναντι σε όποιον αντιστεκόταν στο χώρο δουλειάς του στην γειτονιά του να βάλει φρένο στα μνημονιακά μέτρα.

Καλούμε κάθε εργαζόμενη, κάθε εργαζόμενο, τις νέες και του νέους των δήμων του Πειραιά, να δώσουν το παρόν στην συγκέντρωση που καλούν τα σωματεία μας. Να απαντήσουμε μαζικά, αποφασιστικά στην προσπάθεια αθώωσης  στην συνείδηση του λαού, της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης της χρυσής αυγής και των αφεντικών της».

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός