Καταγγελία απο την Ένωση Εργατοτεχνιτών Λάρισας: Εργατικό ατύχημα στην «Exalco»



ergaths-3Εργατικό ατύχημα σημειώθηκε στο εργοστάσιο της «Exalco» στη Γυρτώνη στη Λάρισα τη Δευτέρα, όπως καταγγέλλει η Ένωση Εργατοτεχνιτών Ν. Λάρισας.

Σε ανακοίνωσή της σημειώνει:

«Τα ατυχήματα δεν είναι ευθύνη των εργατών και σίγουρα κανείς μας δεν μπορεί να πιστεύει ότι δεν θα είναι αυτός ο επόμενος .

Όσο η διαδικασία της παραγωγής εξυπηρετεί το συμφέρον της εργοδοσίας, όσο κινείται στα γρανάζια δηλαδή του καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής, με στόχο την επίτευξη του συνεχούς και αυξανόμενου κέρδους με την εντατικοποίηση της εργασίας και τις ανεξέλεγκτες υπερωρίες, αυτά τα ατυχήματα δεν θα έχουν σταματημό.

Για να παύσει η ζωή μας να είναι αναλώσιμο υλικό στη μηχανή τους, χρειάζεται οργάνωση, αγώνας και ενότητα όλων των εργατών στο σωματείο. Μόνο με αυτό τον τρόπο μπορούμε σαν εργαζόμενοι να διεκδικήσουμε όχι μόνο καλύτερες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας, αλλά ζωή και μισθούς που θα ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες μας».

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός