ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Δίνουν μάχη για να μην κλείσει η Παιδοψυχιατρική Κλινική



ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥΔιεκδικούν να διασφαλιστεί η λειτουργία της με μόνιμο προσωπικό

Η Παιδοψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου είναι μία από τις ελάχιστες Πανεπιστημιακές Παιδοψυχιατρικές Κλινικές στην Ελλάδα (σ.σ. η μοναδική για Κρήτη, Νότια Πελοπόννησο, Κυκλάδες, Δωδεκάνησα), η οποία έρχεται να καλύψει τις ανάγκες μιας ιδιαίτερα ευαίσθητης ομάδας ασθενών, παιδιών – εφήβων και των οικογενειών τους, τα προβλήματα των οποίων έχουν πολλαπλασιαστεί λόγω της οικονομικής κρίσης, που ωθεί όλο και περισσότερο πληθυσμό στην αναζήτηση δημόσιων υπηρεσιών Υγείας.

Τις τελευταίες βδομάδες οι εργαζόμενοι του ΠΑΓΝΗ δίνουν μάχη για να παραμείνει ανοιχτή και να εξασφαλιστεί η λειτουργία της με μόνιμο προσωπικό.

Οι 19 εργαζόμενοι της Παιδοψυχιατρικής, σε ανακοίνωσή τους καταγγέλλουν πως από τα «γεννοφάσκια» της ήταν καταδικασμένη σε κλείσιμο, ένα χρόνο μετά τη λειτουργία της (σ.σ. με …ημερομηνία λήξης στις 15 Σεπτέμβρη 2015), καθώς «οι 13 εργαζόμενοι έχουν προσληφθεί μέσω ΕΣΠΑ με 12μηνη σύμβαση μίσθωσης έργου, οι 5 είναι μόνιμο προσωπικό και 1 επικουρική ιατρός με σύμβαση ενός έτους».

Οι εργαζόμενοι σημειώνουν πως «η λειτουργία των υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας δεν μπορεί να βασίζεται σε πρόχειρες και προσωρινές λύσεις με εργαζόμενους διπλών ταχυτήτων και επισφαλείς συνθήκες εργασίας», και διεκδικούν:

  • Διασφάλιση της συνέχισης της λειτουργίας της κλινικής με δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα και ένταξή της στον οργανισμό του νοσοκομείου.
  • Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και μοριοδότηση της προϋπηρεσίας του υπάρχοντος προσωπικού.
  • Αμεση καταβολή των δεδουλευμένων του προσωπικού.
  • Αμεση καταβολή των εφημεριών από το Γενάρη του 2015 και υπερωριών από το Σεπτέμβρη του 2014 στο προσωπικό του ΕΣΠΑ.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, από το Γενάρη του 2015 που ξεκίνησαν οι νοσηλείες των πρώτων παιδιών και εφήβων μέχρι σήμερα, έχουν νοσηλευτεί στην κλινική 24 παιδιά και έφηβοι, με συνολικά 508 μέρες νοσηλείας.

Επίσης, το ίδιο διάστημα υπήρξε κατακόρυφη αύξηση της επισκεψιμότητας στο Τακτικό Εξωτερικό Ιατρείο, με τα νέα περιστατικά να ανέρχονται σε 364 παιδιά και εφήβους. Τέλος, την περίοδο αυτή υποστηρίζονται από παιδοψυχίατρο και ψυχολόγο της κλινικής το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Ρεθύμνου/Ιατρείο Παιδιών και Εφήβων καθώς και άλλες προνοιακές δομές της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός