Νεκρός νεαρός εργάτης από ηλεκτροπληξία



Εργατικό ατύχημα σημειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου 19 Σεπτέμβρη σε εργοστάσιο ανακύκλωσης στην περιοχή της Ευκαρπίας, στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, 35χρονος εργάτης, πατέρας ενός παιδιού, κατά την διάρκεια χειρισμού πιεστικού μηχανήματος, έπαθε ηλεκτροπληξία, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα δυνάμεις του ΠΑΜΕ και του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, βρίσκοντας κλειστές τις πόρτες του εργοστασίου και άφαντους τους υπεύθυνους. Οι εκπρόσωποι των ταξικών δυνάμεων κατήγγειλαν την έλλειψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, αναδεικνύοντας παράλληλα τις εγκληματικές ευθύνες κράτους και εργοδοσίας για τα όσα συμβαίνουν στους τόπους δουλειάς. Όπως χαρακτηριστικά σημείωσαν, πρόκειται για το τέταρτο θανατηφόρο εργατικό ατύχημα σε διάφορους εργασιακούς χώρους της Θεσσαλονίκης, μέσα σε διάστημα περίπου δυο μηνών.

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης έχει πραγματοποιήσει αλλεπάλληλες παρεμβάσεις στην τοπική Τεχνική Επιθεώρηση Εργασίας για όλα τα εργοστάσια ανακύκλωσης της περιοχής στα οποία -όπως έχει καταγγείλει- κυριαρχεί η ασυδοσία της εργοδοσίας, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να είναι εκτεθειμένοι σε σοβαρούς και άμεσους κινδύνους για τη ζωή τους. Ωστόσο, όπως τονίζει το κλαδικό σωματείο, λαμβάνει προκλητικές απαντήσεις όπως τι να κάνουμε, να κλείσουμε τα εργοστάσια;

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός