Συνεχίζεται ο εμπαιγμός των «ισοδύναμων μέτρων» για τις συντάξεις από την κυβέρνηση



Να χρυσώσει το χάπι της σφαγής των ασφαλιστικών δικαιωμάτων του λαού επιχείρησε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας το πρωί στην τηλεόραση του «ΑΝΤ1», όπου ισχυρίστηκε ότι αναζητά ισοδύναμα μέτρα για να μην εφαρμοστούν οι ρυθμίσεις του μνημονίου που οδηγούν σε μείωση των κατώτατων συντάξεων και κατάργηση του ΕΚΑΣ.

Εντείνοντας τον εμπαιγμό εργαζομένων και συνταξιούχων, ο υπουργός Εργασίας ανέφερε πως «τώρα έχουμε την ανάγκη να βρούμε εναλλακτικά και ισοδύναμα σε αυτά που προβλέπει το μνημόνιο, που, αν εφαρμοστούν, θα οδηγήσουν σε μείωση κατώτατων συντάξεων και του ΕΚΑΣ».

Υπενθυμίζεται ότι στο 3ο μνημόνιο, που υπέγραψε η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και ψήφισαν 222 βουλευτές της προηγούμενης Βουλής, αναφέρεται ρητά στη σελ. 317 ως βασικό παραδοτέο η σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ και στη σελ. 316 ως προαπαιτούμενοη μείωση των συντάξεων μέσω της αύξησης εισφοράς υγείας, αλλά και το πάγωμα των συντάξεων σε ονομαστικούς όρους μέχρι το 2021. (Διαβάστε εδώ την υποενότητα του 3ου μνημονίου για τις συντάξεις, σελ. 315 – 318). 

Βασικό πρόσχημα τρόικας, ΕΕ και συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ η μακροπρόθεσμη διατηρησιμότητα του συνολικού συνταξιοδοτικού συστήματος, γεγονός που επικαλέστηκε και ο υπουργός Εργασίας προκειμένου να δικαιολογήσει τη σφαγή που έρχεται στις συντάξεις.

Ο Γ. Κατρούγκαλος, επίσης, αναφέρθηκε στη μελέτη που έχει εκπονήσει το υπουργείο Εργασίας για το θέμα, την οποία σύντομα θα συζητήσει το νέο Υπουργικό Συμβούλιο.

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός