Σάμος: Κινητοποίηση ενάντια στη δίωξη συνδικαλιστών την Πέμπτη 1η Οκτώβρη



Καλεί και το ΕΚ Σάμου

Σε μαζική συμμετοχή στην 3ωρη στάση εργασίας και στη συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια της Σάμου, την Πέμπτη 1 Οκτώβρη, καλεί το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ.

Στην ανακοίνωσή του το ΝΤ Σάμου της ΑΔΕΔΥ επισημαίνει ότι η κινητοποίηση γίνεται επειδή «πραγματοποιείται η δίκη τριών μελών της ΕΛΜΕ Σάμου και ενός αιρετού μέλους του ΠΥΣΔΕ Σάμου που είναι οι εξής: Τάκης Διαμαντίδης, Νίκος Παπαβασιλείου, Μαρία Ξύδη και Γιάννης Τζημπούκας. Ο λόγος είναι η συμμετοχή τους στην κατάληψη που πραγματοποίησε η ΕΛΜΕ Σάμου στις 16 και 17 Σεπτέμβρη 2013 στα γραφεία της ΔΙΔΕ Σάμου, για να εμποδίσουν να αποσταλεί στην Περιφέρεια η λίστα με τα ονόματα εκπαιδευτικών που θα μετακινούνταν εκτός Σάμου και άλλων που θα ήταν για απόλυση. Την ίδια στιγμή, σήμερα, έχουμε σχολεία στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση που υπολειτουργούν, λόγω έλλειψης εκπαιδευτικών. Η δίωξη αυτή δεν είναι απλά μια δίωξη που στρέφεται ενάντια σε κάποιους συναδέλφους. Είναι δίωξη που ποινικοποιεί τη συνδικαλιστική δράση και έχει στόχο να τρομοκρατήσει κάθε εργαζόμενο.

Το ΝΤ Σάμου της ΑΔΕΔΥ καλεί όλους τους εργαζόμενους να αντιδράσουν και μαζικά να συμμετάσχουν στην τρίωρη στάση εργασίας που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ για όλο το Δημόσιο στο νησί της Σάμου και να παραβρεθούν στο δικαστήριο την 1η Οκτωβρίου, για να υπερασπιστούμε το δικαίωμά μας στους αγώνες και στη συνδικαλιστική δράση.

Όχι στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης. Όχι στην ποινικοποίηση των αγώνων».

Στην κινητοποίηση καλεί και το Εργατικό Κέντρου Σάμου και η Προοδευτική Κίνηση Γυναικών.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός