Συνεχίζουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στην Coca – Colacoca_cola_bolosΤην συνέχιση των αγωνιστικών απεργιακών τους κινητοποιήσεων αποφάσισαν ομόφωνα την Τρίτη 17 Νοέμβρη σε νέα Γενική τους Συνέλευση οι εργαζόμενοι της Coca – Cola στο Βόλο, ύστερα από την απόφαση της εργοδοσίας να κλείσει το εργοστάσιο στέλνοντας στην ανεργία 86 εργαζόμενους, αλλά και αρκετούς «εργολαβικούς» και «εξωτερικούς συνεργάτες».

Πιο συγκεκριμένα, η συνέλευση των εργαζομένων αποφάσισε τη συνέχιση του αγώνα τους με 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες μέχρι τις 27 του Νοέμβρη οπότε και θα καθορίσουν με νέα γενική συνέλευση τα επόμενα αγωνιστικά τους βήματα.

Σήμερα αναμένεται να πραγματοποιηθεί η τριμερής συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας.

Θυμίζουμε ότι τη διακοπή της λειτουργίας και του εργοστασίου της στο Βόλο ανακοίνωσε την περασμένη Τετάρτη 11 Νοέμβρη η πολυεθνική «Coca-Cola Τρία Έψιλον», προκαλώντας την άμεση αντίδραση των εργαζομένων, που, μετά από πρόταση της Ομοσπονδίας τους, της Πανελλήνιας Ομοσπονδία Εργαζομένων Εμφιαλωμένων Ποτών (ΠΟΕΕΠ), προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη των εγκαταστάσεων.

Ο πολυεθνικός όμιλος ανακοίνωσε ξαφνικά τη διακοπή λειτουργίας, σημειώνοντας ότι γίνεται στο πλαίσιο «επενδυτικού προγράμματος» ύψους 24 εκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με το οποίο η παραγωγική δραστηριότητα του εργοστασίου του Βόλου και των αποθηκευτικών χώρων της Κ. Κηφισιάς θα ενσωματωθούν στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Σχηματάρι. Στους εργαζόμενους δόθηκε διορία μέχρι τις 27 Νοέμβρη ν’ αποφασίσουν αν θέλουν να εργαστούν στο Σχηματάρι με «επιδότηση ενοικίου», πρόταση την οποία απέρριψε το σωματείο.

Κάλεσμα σε όλο το λαό του Βόλου να εκφράσει έμπρακτα τη στήριξή του στους εργαζόμενους της «Coca – Cola», με κάθε τρόπο, στο χώρο του εργοστασίου απευθύνει η Γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ.

Στο μεταξύ, πρόταση ψηφίσματος με το οποίο ζητείται να μην κλείσει η Βιομηχανία «Coca – Cola» στο Βόλο κατέθεσε στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου η παράταξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός