Εργατικό Κέντρο Νομού Σάμου : Να σταματήσουν τώρα οι συνδικαλιστικές διώξεις και να αθωωθούν οι 17 εργαζόμενοι, συνδικαλιστές και αιρετοί στην Ικαρία



ΓΡΑΝΑΖΙ ΠΑΜΕ ΛΟΓΟΗ Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Σάμου καταγγέλλει την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής και λαϊκής δράσης. Εκφράζει στήριξη και αλληλεγγύη και απαιτεί αθώωση όσων διώκονται.

Στην Ικαρία στις 23 Νοέμβρη σέρνονται σε δίκη 17 άτομα: συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, εκλεγμένοι στην Τοπική Διοίκηση και εργαζόμενοι, που μπήκαν στην πρώτη γραμμή πάλης, ως όφειλαν να κάνουν, για να υπερασπιστούν εργατικά και λαϊκά δικαιώματα. Δικάζονται για την συνδικαλιστική και λαϊκή τους δράση.

Οι 17 που δικάζονται στον Άγιο Κήρυκο είναι:

  •   7 απολυμένοι εργαζόμενοι του Γηροκομείου Ικαρίας. Kατηγορούνται ότι συνέχισαν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους τροφίμους του γηροκομείου, που ανήκει στην Μητρόπολη Σάμου, όταν αυτή το Φλεβάρη του 2012 θέλησε να το κλείσει, να πετάξει τους εργαζόμενους και τροφίμους στο δρόμο και να μεταφέρει στη Σάμο τους ηλικιωμένους. Μαζί τους δικάζεται και ο πρώην δήμαρχος του νησιού.
  •   6 συνάδελφοι (ο νυν Δήμαρχος Ικαρίας, μέλη Δ.Σ. Σωματείων του νησιού και μέλος της Διοίκησης του ΕΚΣ), που συμμετείχαν σεΠανσαμιακή και Πανικάρια κινητοποίηση του ΕΚΣ, του ΝΤ Σάμου της ΑΔΕΔΥ και φορέων, η οποία είχε γίνει στα λιμάνια Πειραιά, Ικαρίας και Σάμου, ενάντια στην υποβάθμιση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών στα νησιά μας και τη δρομολόγηση του πλοίου-σαπάκι ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ.
  •  2 συνάδελφοι (εκ των οποίων ο ένας είναι πρόεδρος σωματείου του νομού), που με μάρτυρα κατηγορίας τον τότε προϊστάμενο της ΔΟΥ Ικαρίας και νυν Αντιδήμαρχο Σάμου, Τάσο Καλατζή, κατηγορούνται επειδή συμμετείχαν, στα πλαίσια Πανελλαδικής Πανεργατικής απεργίας στις 20/2/2013, σε κινητοποίηση ενάντια στο κλείσιμο της εφορίας στο νησί.
  •    2 συνάδελφοι (μέλη Δ.Σ. σωματείου και μαζικού φορέα), γιατί έγραψαν σύνθημα σε τοιχίο στον Εύδηλο.

 

Οι διώξεις και οι δίκες εργαζομένων και συνδικαλιστών έχουν πάρει το τελευταίο διάστημα μορφή χιονοστιβάδας. Τόσο στα νησιά μας όσο και πανελλαδικά υπάρχει βιομηχανία διώξεων. Έτσι απαντά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στο εργατικό και λαϊκό κίνημα. Θέλει να περάσει διά πυρός και σιδήρου την αντιλαϊκή – αντεργατική πολιτική της, που εξυπηρετεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου και γι’ αυτό χρησιμοποιεί όλα της τα όπλα ώστε να φοβίσει και τρομοκρατήσει οποιονδήποτε αντιστέκεται, παλεύει και διεκδικεί.

 

Το ταξικό εργατικό και λαϊκό κίνημα όμως δεν τρομοκρατείται. Στην πολύχρονη ιστορία του έχει γνωρίσει τέτοιες και χειρότερες καταστάσεις, γνωρίζει καλά τις μεθόδους του κεφαλαίου και των πολιτικών υπηρετών του και πάντα έχει σταθεί αντάξιο των συνθηκών.

 

Η σημαία της ταξικής πάλης ότι και να κάνουν δεν πρόκειται ποτέ να υποσταλεί! Να είναι σίγουροι γι αυτό! Ο λαός και το ταξικό κίνημα των νησιών μας δεν φοβάται, δεν τρομοκρατείται και δεν πρόκειται να λυγίσει. Είναι και θα είναι στην πρώτη γραμμή πάλης για την υπεράσπιση των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων, για το δίκιο της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων. Ο λαός δεν έχει πει την τελευταία του κουβέντα!

 

Καλούμε τους εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους, όλο το λαό, όλα τα σωματεία και τους μαζικούς φορείς των νησιών μας, αλλά και πανελλαδικά να εκφράσουν στήριξη και αλληλεγγύη στους συναδέλφους που διώκονται.

Απαιτούμε καμιά ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής και λαϊκής δράσης.

ΝΑ ΑΘΩΩΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΔΙΚΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ!

Καλούμε όλο τον Ικαριώτικο λαό να συμμετέχει στην

4ωρη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 08.00΄-12.00΄ και σε μαζική συμμετοχή

 στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ τη ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΝΟΕΜΒΡΗ

έξω από το ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΑΓΙΟΥ ΚΗΡΥΚΟΥ από τις 8:30΄ το πρωί

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός