Τούρκικες στρατιωτικές δυνάμεις στο Βόρειο Ιράκ



Σύμφωνα με την κυβέρνηση του Ιράκ, «περίπου ένα τάγμα Τούρκων στρατιωτών» βρίσκεται στην βόρεια περιοχή Νινευή, κοντά στη Μοσούλη, γεγονός που χαρακτηρίζεται «παραβίαση της εδαφικής κυριαρχίας της χώρας», καλώντας τις τουρκικές δυνάμεις να αποχωρήσουν αμέσως.

Σύμφωνα με το «Ρόιτερς», οι Τούρκοι στρατιώτες αναπτύχθηκαν στην περιοχή της Μοσούλης για να προσφέρουν εκπαίδευση στις ιρακινές δυνάμεις, ενώ το τηλεοπτικό δίκτυο «CNN Turk», επικαλούμενο επίσης πηγές στις τουρκικές Υπηρεσίες Ασφαλείας, μετέδωσε ότι οι Τούρκοι στρατιώτες είναι 130 και εκπαιδεύουν μονάδες Πεσμεργκά, Ιρακινών Κούρδων μαχητών.

Αποκαλυπτικό εξάλλου είναι το γεγονός ότι οι αμερικανικές αρχές δήλωσαν πως είναι ενήμερες για την ανάπτυξη Τούρκων στρατιωτών στο Βόρειο Ιράκ, αλλά διευκρίνισαν ότι η κίνηση αυτή «δεν αποτελεί μέρος των επιχειρήσεων του διεθνούς συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ που δρα εναντίον της οργάνωσης «Ισλαμικό Κράτος»».

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός