ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ «FORTHNET – NETMED» Με κινητοποιήσεις απαντά στην εργοδοτική τρομοκρατία



Σε 5ωρη στάση εργασίας και νέα Γενική Συνέλευση του Σωματείου τους προχωρούν οι εργαζόμενοι της «FORTHNET» την Πέμπτη 17 Δεκέμβρη. Την ίδια μέρα καλούν τους εργαζόμενους του κλάδου των Τηλεπικοινωνιών σε παγκινητοποίηση και παράσταση διαμαρτυρίας στις 16.00 στο κτήριο της «Forthnet» στον Ταύρο. Αιχμή της κινητοποίησης των εργαζομένων είναι η άμεση επαναπρόσληψη των απολυμένων επινοικιαζόμενων εργαζομένων. Θυμίζουμε ότι η εργοδοσία έχει προχωρήσει σε απολύσεις επινοικιαζόμενων εργαζόμενων, μεταξύ των οποίων 3 εκλεγμένα μέλη της διοίκησης του επιχειρησιακού Σωματείου.

Προφανής στόχος είναι η τρομοκράτηση συνολικά των εργαζομένων και η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, καθώς η εργοδοσία προχώρησε και σε αγωγή ενάντια στο σωματείο επειδή εγγράφει ως μέλη του, τους επινοικιαζόμενους!

Τον αγώνα των εργαζομένων της «Forthnet» στηρίζει το κλαδικό συνδικάτο των τηλεπικοινωνιών, το ΣΕΤΗΠ, καλώντας όλους τους εργαζόμενους του κλάδου να δώσουν μαχητική απάντηση στις προσπάθειες της εργοδοσίας να επιτεθεί στο σωματείο και να διασπάσει τους εργαζόμενους. Τους καλεί να δώσουν μαζικά το παρών στη συγκέντρωση της Πέμπτης. Παράλληλα προχώρησε σε καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας και σε αίτημα για τριμερή συνάντηση με την εργοδοσία στο υπουργείο εργασίας. Σημειώνει μάλιστα ότι ο όμιλος «NOVA – Forthnet» παίζει το ρόλο του λαγού στις εξελίξεις στον κλάδο, που δείχνουν ότι η εργοδοσία προχωρά με μεγαλύτερη ένταση την προσπάθεια καταστολής των αντιδράσεων, των κινητοποιήσεων, της οργανωμένης παρέμβασης ενάντια στην εφαρμογή των αντεργατικών πολιτικών στους χώρους δουλειάς και την επίθεση κυβέρνησης, κεφαλαίου και ΕΕ.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός