ΕΠΙΤΡΟΠΗ Π.Α.ΜΕ Α/Σ ΤΡΟΛΛΕΥ : ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ



παμε αστικων συγκοινωνιων λογο              ΕΠΙΤΡΟΠΗ Π.Α.ΜΕ  Α/Σ  ΤΡΟΛΛΕΥ

Συνάδελφοι –ισσες, στην τελευταία ενημέρωση που έγινε από την διεύθυνση στο γραφείο κίνησης του Κόκκινου Μύλου, τέθηκε το θέμα της εκπαίδευσης των οδηγών στην τηλεματική.

Η επιτροπή του Π.Α.ΜΕ στα τρόλεϊ συμφωνεί κατ αρχήν με τη εκπαίδευση των οδηγών σε ότι έχει να κάνει με τις νέες τεχνολογίες, που όμως προσανατολισμό θα έχουν την καλυτέρευση της βάρδιας του οδηγού και την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού (θέση που αποτυπώθηκε στην συνάντηση) , το ακριβώς αντίθετο δηλαδή με αυτό που μας επέβαλε η εταιρεία.
Καταγγέλλουμε την αντεργατική πολιτική της εταιρείας που με την τακτική της αναγκάζουν τους οδηγούς να εργάζονται 15 ώρες συνεχόμενες.( Ποιος εργαζόμενος μπορεί να αποδώσει μετά τις οκτώ ώρες, χωρίς να θέτει σε κίνδυνο την σωματική ,πνευματική ,ψυχική υγεία του ιδίου και των επιβατών).
Καταδικάζουμε την υποτονική έως και ανύπαρκτη θέση της πλειοψηφίας του Δ.Σ γιατί με την «δημιουργική» ασάφεια που καλλιεργεί όμοια με την κυβερνητική, οδηγούν τους εργαζόμενους σε παραπληροφόρηση με συνέπεια την απογοήτευση και την μοιρολατρία.

Συνάδελφοι- ισσες
Παράλληλα χαιρετίζουμε την απόφαση σας να απαντήσετε μαζικά στα μέτρα της συγκυβέρνησης και στην απραξία της πλειοψηφίας του σωματείου με 24ωρη απεργία. Για δεύτερη φορά σε ένα μήνα στείλατε σαφή μήνυμα αντίδρασης στην επιδρομή των μέτρων του 3ου μνημονίου που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ και ψήφισαν από κοινού με τους ΑΝΕΛ-ΝΔ-ΠΟΤΑΜΙ-ΠΑΣΟΚ. Μέτρα που μας θέλουν να εργαζόμαστε μέχρι τα βαθιά γεράματα με συντάξεις προνοιακού χαρακτήρα , χωρίς περίθαλψη, φάρμακα, ασφάλεια. Μέτρα που οδηγούν τα σπίτια λαϊκών οικογενειών στα χέρια των αρπακτικών, μέτρα που διαμόρφωσαν μια άθλια κατάσταση στις αστικές συγκοινωνίες, στις συνθήκες δουλειάς και στα εργασιακά δικαιώματα.
Η απόφαση να υπερβείτε τις συμβιβασμένες, φιλοεργοδοτικές πλειοψηφίες των σωματείων, οι οποίες στην προσπάθεια τους να υπονομεύσουν περίμεναν αποφάσεις άλλων κι εν τέλει να εξαγγείλουν στο παραπέντε στάση εργασίας έχει αξία και είναι παρακαταθήκη για το μέλλον .
Έχοντας στοιχεία από τον παλμό την διάθεση και την μαζική συμμετοχή στην απεργία την 12η Νοέμβρη θα περίμενε κανείς από ένα ΔΣ που διαφωνεί με την πολιτική των μνημονίων, των μέτρων αλλά και της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στις ζωές των εργαζομένων, να αξιοποιήσει αυτήν την αγωνιστική στάση , ανοίγοντας συζήτηση και δουλεύοντας στις γραμμές των εργαζομένων με ευθύνη για την επιτυχία της απεργίας την 3η Δεκέμβρη, την στιγμή που το καλοκαίρι πολλοί απ αυτούς καλούσαν σε αντίδραση με συλλαλητήρια και δημοψηφίσματα .
Όμως για άλλη μια φορά λειτούργησαν διασπαστικά στις γραμμές των εργαζομένων, προσπάθησαν να απαξιώσουν τον απεργιακό αγώνα των εργαζομένων στις 12 Νοέμβρη και με ήξεις αφίξεις μετέφεραν την ευθύνη της απόφασης σε άλλα σωματεία. Συνάδελφοι το σωματείο μας κατέχει ξεχωριστή θέση στο εργατικό κίνημα, με αγώνες και κατακτήσεις σε πολύ πιο δύσκολες συνθήκες, αλλά με αλληλεγγύη, οργάνωση , αποφασιστικότητα κι αυτό επιτυγχάνεται με δουλειά, υπομονή και επιμονή και όχι με συμβιβασμούς, ευθυνοφοβία και τακτικισμούς.
Ξεπεράσαμε τον φόβο ,την μοιρολατρία και την απογοήτευση, συνεχίζουμε αταλάντευτα κι αποφασιστικά κλιμακώνοντας τους αγώνες μας, τον μόνο δοκιμασμένο τρόπο διεκδίκησης .

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός