ΠΕΜΕΝ – «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» – ΠΕΕΜΑΓΕΝ – ΠΕΠΡΝ – ΠΕΣ ΝΑΤ Προκλητική η παρέμβαση του Ποταμιού για διεύρυνση της εργασίας χωρίς δικαιώματα στους ναυτεργάτες



Την προκλητική παρέμβαση του Ποταμιού, το οποίο πρότεινε στη Βουλή τη διεύρυνση της εργασίας χωρίς δικαιώματα για τους ναυτεργάτες, καταγγέλλουν τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ και ΠΕΣ ΝΑΤ.

Συγκεκριμένα το Ποτάμι κατέθεσε στη Βουλή, την Δευτέρα 21 Δεκέμβρη, Ερώτηση με την οποία προτείνει η «μαύρη» ανασφάλιστη εργασία για ναυτεργάτες χωρίς ΣΣΕ και Κοινωνική Ασφάλιση που οργιάζει στην ποντοπόρο ναυτιλία, να διευρυνθεί και στην κατηγορία πλοίων ολικής χωρητικότητας από 1.500 – 2.999 κοχ (μικρά πλοία που κάνουν συνήθως μικρά δρομολόγια).

Τα ναυτεργατικά σωματεία τονίζουν ότι:

«Το Ποτάμι υπηρετώντας το εφοπλιστικό κεφάλαιο, ζητάει την εφαρμογή του αντιναυτεργατικού ν.2687/53 και σε αυτή την κατηγορία πλοίων, που θα έχει τραγικές συνέπειες για τους ναυτεργάτες με συγκροτημένα δικαιώματα, θα διογκωθούν τα ελλείμματα του ΝΑΤ που το οργανικό του έλλειμμα είναι στο ένα δισ. ευρώ, δημιουργήθηκε και συνεχίζεται με την πολιτική της ανταγωνιστικότητας και ενίσχυσης της κερδοφορίας του εφοπλιστικού κεφαλαίου, σε βάρος των αναγκών της ναυτεργατικής οικογένειας.

Το Ποτάμι προτείνει την ίδια πολιτική που εφάρμοσαν ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, είναι μια μασκαράτα της πολιτικής ζωής.

Το Ποτάμι και οι πολιτικές δυνάμεις που είναι στις κατευθύνσεις του κεφαλαίου, της ΕΕ, του ΔΝΤ, έχει ως αποτέλεσμα οι ναυτεργάτες, οι εργαζόμενοι να βιώνουν καθημερινά τη φτώχεια, την εξαθλίωση, την ανεργία, τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, τη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης, τη φοροεπιδρομή του λαϊκού εισοδήματος.

Καλούμε τις εργατικές ενώσεις, τα σωματεία, τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τη νεολαία να καταδικάσουν την προκλητική Ερώτηση του Ποταμιού, να συνεχίσουμε στο δρόμο του ταξικού αγώνα ενάντια στην πολιτική του κεφαλαίου και των εκπροσώπων του, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων της εργατικής – λαϊκής οικογένειας».

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός