Ο «Πλούτος» για μικρούς και μεγάλους



Ο «Πλούτος» του Αριστοφάνη, σε μια νέα μετάφραση – διασκευή σε έμμετρο λόγο, παρουσιάζεται από την Παιδική Σκηνή του Θεάτρου «Τζένη Καρέζη», κάθε Σάββατο 3.15 μ.μ. και Κυριακή 3.15 μ.μ. και 5.30 μ.μ.

Ένας περιοδεύων θίασος συναντάει μια ομάδα μουσικών και όλοι μαζί -ηθοποιοί και μουσικοί- γυρίζουν την Ελλάδα παίζοντας τον «Πλούτο» του Αριστοφάνη. Η ιδιοφυής και μοναδική σε σύλληψη ιδέα του Αριστοφάνη χαρακτηρίζεται από πρωτοτυπία και ευρηματικότητα στην πλοκή του έργου, ενώ οι καταστάσεις τού τότε παραπέμπουν στο σήμερα, καθώς διακωμωδείται η άνιση κατανομή του πλούτου.

Κατά τη διαδικασία προετοιμασίας της παράστασης, εφαρμόζονται δημιουργικές τεχνικές και μέθοδοι, με στόχο τη θεατρο-παιδαγωγική προσέγγιση και την ευαισθητοποίηση του σύγχρονου θεατή. Η παράσταση στοχεύει στο να παρασύρει μικρούς και μεγάλους στο μαγικό κόσμο του αρχαιοελληνικού θεάτρου.

Μουσική και τραγούδια του Δημήτρη Παπαδημητρίου, με την Φωτεινή Δάρρα. Πρωταγωνιστούν ο Κωνσταντίνος Καζάκος στο ρόλο του Χρεμύλου, ο Δημήτρης Μενούνος στο ρόλο του Καρίωνα, η Θάλεια Προκοπίου στο ρόλο της Πενίας, ο Δημήτρης Σταμούλης στο ρόλο του Πλούτου και η Νατάσα Κοτσοβού στο ρόλο της γριάς, μαζί τους ο Δημήτρης Γρηγοριάδης και ο Λευτέρης Βλάχος.

Παίζουν ακόμα οι μουσικοί και οι ηθοποιοί: Γιώργος Χατζής, Οδυσσέας Αποστολόπουλος, Δημήτρης Πάσσιος. Η μετάφραση και οι στίχοι τραγουδιών είναι του Γιώργη Έξαρχου και η σκηνοθεσία της Ανδρομάχης Μοντζολή. Σκηνικά – κουστούμια: Mατίνα Μέγκλα. Κίνηση: Φρόσω Κορρού. Παιδαγωγ. σύμβουλος: Λάκης Κουρετζής, επίτιμος καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών. Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Πάνος Αγγελόπουλος – σκηνοθέτης.

Παραστάσεις για σχολεία Πέμπτη και Παρασκευή στις 11.00 π.μ. Τηλ. κρατήσεων: 210 3636144, 210 3625520. Υπεύθυνη κρατήσεων: Ιωάννα Κουλοχέρη 6977865517.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός