«Πλάτωνος Απολογία Σωκράτους» στο θέατρο «Αλκμήνη»



Για δεύτερο χρόνο ξεκινά τη Δευτέρα 11 Γενάρη 2016 στο θέατρο «Αλκμήνη» (Αλκμήνης 8, Γκάζι – μετρό «Κεραμεικός») το έργο «Πλάτωνος Απολογία Σωκράτους»

Μετάφραση: Αλέξανδρος Μωραϊτίδης

Μουσική: Χρήστος Λεοντής

Δραματουργική επεξεργασία: Ματίνα Μόσχοβη

Σκηνοθεσία – ερμηνεία: Κων/νος Κωνσταντόπουλος

Φωνή Μέλητου: Ορέστης Τρίκας

Βοηθοί σκηνοθέτη – εκτέλεση και οργάνωση παραγωγής: Κωστής Σαββιδάκης, Άννυ Ζερβού, Χιονία Χιωτέλλη

Φωτισμοί: Μανώλης Μπράτσης

Φωτογραφίες: Θεανώ Μανουδάκη

Το έργο παίζεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη, στις 6.30 μ.μ. 

Η δίκη του Σωκράτη -η οποία είχε μια ξεκάθαρη πολιτική διάσταση και που για κάποιους ήταν σχεδόν μια τραγωδία, μια σύγκρουση, δηλαδή, στην οποία και οι δύο πλευρές (φαίνεται να) είχαν δίκιο- αποτελεί ιστορικό γεγονός. Έγινε το 399 π.Χ., τέσσερα χρόνια μετά την κατάλυση της τυραννίας των Τριάκοντα και την επάνοδο της δημοκρατίας.

Ο Σωκράτης κατηγορείται ότι δεν αναγνωρίζει και δεν πιστεύει στους θεούς της πόλης, ότι εισάγει νέες θεότητες και ότι διαφθείρει τους νέους. Τίμημα: θάνατος! Ο Πλάτων -μαθητής του Σωκράτη και παρών στη δίκη- με το κείμενό του, την ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΣΩΚΡΑΤΟΥΣ, θέλει να αποδείξει όχι μόνον την αθωότητα του Σωκράτη, αλλά και την ηθική του μεγαλοσύνη. Θέλει να εξασφαλίσει την αθώωση του Δασκάλου του από το δικαστήριο της ιστορίας.

Παραγωγή: «θέατρο ΣΥΝ ΚΑΤΙ – σύνολο τέχνης». Συμπαραγωγή: θέατρο «ΑΛΚΜΗΝΗ».

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός