ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ: Διαμαρτυρία στο υπουργείο – νεκροθάφτη της Ασφάλισης



Η συγκέντρωση των ΟΤΑ έξω από το υπουργείο«Αυτό δεν είναι υπουργείο, είναι το νεκροταφείο της Κοινωνικής Ασφάλισης»: Αυτό το σύνθημα έγραψαν στο πανό που άνοιξαν μπροστά από το υπουργείο Εργασίας εργαζόμενοι στους Δήμους, που προχώρησαν χτες σε στάση εργασίας και συγκέντρωση μετά από κάλεσμα του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής και σωματείων εργαζομένων σε μια σειρά Δήμους. Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε ο δήμαρχος Καισαριανής, Ηλίας Σταμέλος.

 Στη συγκέντρωση μίλησε η Ελένη Καμαρινοπούλου, μέλος του ΔΣ του Συνδικάτου. «Η Κοινωνική Ασφάλιση δε χαρίστηκε, δεν δόθηκε απλόχερα στον εργαζόμενο, δεν ήταν προϊόν παραχώρησης. Ηταν αποτέλεσμα πολύχρονων αιματηρών, συγκρούσεων σε όλο τον κόσμο», υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, και εξήγησε πως οι σημερινές ανατροπές είναι μέρος της προσπάθειας μείωσης του λεγόμενου «μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους».

Κάλεσε τους εργαζόμενους να σκεφτούν με βάση τις δικές τους ανάγκες και να αγωνιστούν για ένα δημόσιο, καθολικό και υποχρεωτικό σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης. Στην κατεύθυνση αυτή, τα Σωματεία, οι Σωματειακές Επιτροπές προχωρούν σε Γενικές Συνελεύσεις, συσκέψεις και εκδηλώσεις για το Ασφαλιστικό, προετοιμάζουν το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, το Σάββατο 23 Γενάρη, και την απεργία στις 4 Φλεβάρη.

«Βάζουμε στόχο να νεκρώσουν όλοι οι χώροι δουλειάς, τα αμαξοστάσια, τα δημαρχεία και όλες οι υπηρεσίες. Αποδεικνύοντας στην πράξη στο μεγάλο κεφάλαιο και στους πολιτικούς του υπηρέτες πως για εμάς το Ασφαλιστικό αποτελεί αιτία πολέμου», κατέληξε η Ελ. Καμαρινοπούλου.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός