Χιλιάδες λαού συμμετείχαν στην τεράστια απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα



Πλημμύρισε ασφυκτικά η πλατεία Συντάγματος από τα απεργιακά μπλοκ που συμμετείχαν στη μαζική, μαχητική συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, η οποία έφτασε στο Σύνταγμα με πορεία από την Ομόνοια. Η τεράστια πορεία, με τα πυκνά μπλοκ και τους χιλιάδες απεργούς που διαδηλώνουν, συντεταγμένα και περιφρουρημένα κινήθηκε από την οδό Πανεπιστημίου προς το Σύνταγμα (Δείτε εδώ βίντεο από την πορεία προς το Σύνταγμα). Εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, άνεργοι, νέοι μαθητές και φοιτητές, γυναίκες, συνταξιούχοι, έσιμξαν τις φωνές τους ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική και απαίτησαν: «Κάτω τα χέρια από την Ασφάλιση. Δεν είναι για παζάρια και για διάλυση».

Η τεράστια σε όγκο διαδήλωση ξεδιπλώθηκε από την Ομόνοια μέχρι το ύψος των Στύλων Ολυμπίου Διός στη λεωφόρο Αμαλίας.  Για πολλή ώρα, τα μπλοκ συνέρρεαν στο χώρο της απεργιακής συγκέντρωσης, με τα πρώτα μπλοκ να κατηφορίζουν προς τους Στύλους του Ολυμπίου Διός, προκειμένου να δώσουν «χώρο» στα επόμενα να χωρέσουν στην πλατεία Συντάγματος. Επί μια περίπου ώρα από την ώρα που ξεκίνησαν τα πρώτα μπλοκ από την Ομόνοια, μεγάλος όγκος της διαδήλωσης περίμενε να ξεδιπλωθεί το απεργιακό ποτάμι για να ξεκινήσει από την Ομόνοια προς την πλατεία Συντάγματος.

Στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ παραβρέθηκε πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Δημήτρη Κουτσούμπα. (Δείτε ΕΔΩ τη δήλωση που έκανε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ)

Την κεντρική ομιλία στην απεργιακή συγκέντρωση στο Σύνταγμα, έκανε ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ. Στην ομιλία του μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα μπορούμε να ζήσουμε όπως μας αξίζει. Να αμφισβητήσουμε την εξουσία των μονοπωλιακών ομίλων και των κυβερνήσεών τους. Να δυναμώσει το μεγάλο όπλο του λαού που είναι η συμμαχία εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων, φτωχομεσαίας αγροτιάς, γυναικών και νεολαίας. Σήμερα με τη γενική απεργία όλοι μπορούν να δουν τι μεγάλη δύναμη είναι η λαϊκή συμμαχία, πόσο μεγάλη αξία έχει η συγκρότησή της με στόχους ενάντια στα μονοπώλια, στη μεγαλοεργοδόσία, στην ΕΕ και τις κυβερνήσεις τους.

Η σημερινή απεργία και οι απεργιακές συγκεντρώσεις αυτό το αναδεικνύουν ως κύριο καθήκον. Είναι μεγάλη η ευθύνη του ταξικού κινήματος, είναι μεγάλη η ευθύνη των συνδικάτων, των συνδικαλιστών να δώσουν απάντηση όπως απαιτούν οι ανάγκες της ταξικής πάλης. Αυτός ο αγώνας θα έχει αποτέλεσμα και προοπτική όσο τη σφραγίδα στις διεκδικήσεις, στα αιτήματα, στις μορφές και τα συνθήματα βάζει η εργατική τάξη».

Σήμερα από τη μεγάλη μας συγκέντρωση δηλώνουμε να μην τολμήσουν να φέρουν το νόμο – λαιμητόμο στη Βουλή, να μην τολμήσουν να φέρουν τα νέα πακέτα μέτρων που φτωχοποιούν το λαό. Δεν χάνουμε ούτε λεπτό, δεν παρασυρόμαστε από την παρελκυστική τακτική της κυβέρνησης που στόχο έχει να κουράσει, να απογοητεύσει. Εμείς δεν κουραζόμαστε. Χωρίς χάσιμο χρόνου ενημερώνουμε όσους εργαζόμενους δεν πρόλαβαν να μάθουν, με σχέδιο να μη μείνει κλάδος που δεν θα βγει στον αγώνα, να μη μείνει σωματείο, σύλλογος, Επιτροπή Αγώνα που δεν θα πάρει απόφαση για νέα ακόμα πιο μεγάλη, πιο μαζική απεργία αν τολμήσουν και το φέρουν στη Βουλή.

Δεν λέμε ότι όλα είναι εύκολα, ότι ο δρόμος της σύγκρουσης είναι γεμάτος ροδοπέταλα! Αυτή τη στιγμή υπάρχουν αρκετοί θύλακες, διάφοροι πρόθυμοι των κυβερνητικών και εργοδοτικών σχεδίων που υπονομεύουν τον αγώνα μας, που έχουν πάρει θέση για να φρενάρουν αγωνιστικές διαθέσεις, Δούρειος Ίππος στις γραμμές του εργατικού – λαϊκού κινήματος!

Τα μεγάλα συμφέροντα δεν παραιτούνται! Έχουν άμεσο και ζωτικό συμφέρον από τη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης. Τα μέτρα για αυτούς σημαίνουν νέο πλούτο, αύξηση της κερδοφορίας! Για εμάς όμως είναι ακόμα μεγαλύτερη δυστυχία, ανέχεια, ζωή χωρίς δικαιώματα, μηδαμινή προστασία της Υγείας, της Πρόνοιας!

Έχουμε τη δύναμη για να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας, να συναντήσουν αδιαπέραστο λαϊκό τείχος, ένα αρραγές διεκδικητικό μέτωπο που δεν θα αναχαιτιστεί!».

Νωρίτερα, ο Χρήστος Πάσουλας, μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας της ΠΑΣΥ και της Επιτροπής του Μπλόκου της Ανθήλης, χαιρέτισε από τη μεριά των μπλόκων της μικρομεσαίας αγροτιάς τις σημερινές μεγαλειώδεις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ στην Αθήνα και στις άλλες πόλεις της χώρας.

Όπως σημείωσε «ο αγώνας των μικρομεσαίων αγροτών είναι δίκαιος και αγώνας επιβίωσης. Σε αυτό τον αγώνα, συνέχισε, ανταμώνουμε με τους εργάτες. Μπορούμε και πρέπει να τον δυναμώσουμε. Να ταιριάξουμε τα κοινά μας αιτήματα. Να διεκδικήσουμε αυτά που μας ανήκουν. Τον πλούτο που όλοι εμείς παράγουμε». Επίσης ο ομιλητής κατήγγειλε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που προσπαθεί από τη μια να συκοφαντήσει τους αγρότες αποκαλώντας τους φοροφυγάδες και από την άλλη να σπείρει τη σύγχυση προκαλώντας διχόνοια με τα άλλα λαϊκά στρώματα. «Ενώνουμε τη φωνή μας με τη δική σας και διαμηνύουμε στην κυβέρνηση και προς πάσα κατεύθυνση να μην τολμήσουν να φέρουν τα μέτρα αυτά για ψήφιση στη Βουλή», κατέληξε.

Χαιρετισμό στη συγκέντρωση απηύθυνε ο Βαλεντίν Πάτσο, αναπληρωτής γενικός γραμματέας της ΠΣΟ, ο οποίος μεταξύ άλλων σημείωσε:

«Αδέλφια μας εργάτες και αγρότες σε ολόκληρη την Ελλάδα, είμαστε μαζί σας, ενώνουμε τη φωνή μας μαζί με όλους εσάς, τους εργαζόμενους στην Ελλάδα, μαζί με όλους τους φτωχούς αγρότες και ζητάμε να ικανοποιηθούν τα αιτήματά σας. Στηρίζουμε τα αιτήματά σας για την Κοινωνική Ασφάλιση, στηρίζουμε τα αιτήματά σας για να σταματήσει η βαριά φορολογία σε βάρος των απλών ανθρώπων. Καταδικάζουμε τις αντιλαϊκές πολιτικές της ελληνικής κυβέρνησης που μαζί με την τρόικα, μαζί με το ΔΝΤ και με την ΕΕ διαλύουν τις κατακτήσεις στην Κοινωνική Ασφάλιση και για τους εργαζόμενους και για τους φτωχούς αγρότες».

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός