ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΥΣ ΠΕΡΙ ΕΛΛΙΠΩΝ ΦΑΚΕΛΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΥΣΙΑ ΕΓΓΡΑΦΩΝ



   logo_grammateias                                                                        4 Μάρτη 2016

Τις τελευταίες μέρες, παρατηρείται ταυτόχρονα σε ΣΤΑΣΥ- ΟΣΥ να ζητούνται από συναδέλφους να καταθέσουν έγγραφα, στοιχεία, υπεύθυνες δηλώσεις, στις διοικήσεις των εταιρειών. Οτιδήποτε έχει να κάνει με έγγραφα εργασίας, μισθοδοσίας, προϋπηρεσίας είναι σε γνώση των υπηρεσιακών παραγόντων, είτε από την πρόσληψη, είτε μέσω συλλογικών συμβάσεων εργασίας.   

Η επιμονή για προσωπικές καταθέσεις στοιχείων, από κάθε συνάδελφο, δημιουργεί προβληματισμό στον κλάδο και διαμορφώνει κλίμα εκφοβισμού και τρομοκρατίας. Οι διοικήσεις, γνωρίζουν και τα καλώς κείμενα, και τα κακώς κείμενα που βαρύνουν τις ίδιες, διαχρονικά αλλά και σήμερα. 

  Γενικόλογες τοποθετήσεις, περί ατασθαλιών ελλιπών φακέλων και απουσία εγγράφων αποτελούν καθαρή ευθύνη των διοικούντων, και όχι των εργαζομένων. Κανείς συνάδελφος να μην προβεί, είτε σε προφορική, πόσο μάλλον σε γραπτή δήλωση-κατάθεση χωρίς προηγουμένως να ενημερώσει το σωματείο του.

  Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στηρίζουν τη συλλογική δράση και στάση, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα τα δικαιώματα του συνόλου των εργαζομένων στον κλάδο.
Καλούμε τα σωματεία να πάρουν θέση σ’αυτό το σοβαρό ζήτημα.

Γραμματεία του ΠΑΜΕ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός