Κλειστές χειρουργικές αίθουσες στο «Θριάσιο»



Μόνο οι 5 από τις 8 χειρουργικές αίθουσες λειτουργούν στο Θριάσιο Νοσοκομείο, κι αυτές με σοβαρά προβλήματα εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού και της παλαιότητας του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού του Αναισθησιολογικού Τμήματος.

Συγκεκριμένα, στα Χειρουργεία και το Αναισθησιολογικό Τμήμα λείπουν πέντε τραυματιοφορείς, επτά συνολικά νοσηλευτές και τρεις τουλάχιστον αναισθησιολόγοι, ενώ οριακά λειτουργούν 5 από τα 7 αναισθησιολογικά μηχανήματα – όλα κατά διαστήματα παρουσιάζουν βλάβες και τίθενται περιοδικά εκτός λειτουργίας ή υπολειτουργούν, ενώ είναι χωρίς επίσημο service από τον Ιούνη του 2014. Επιπλέον, οριστικά εκτός λειτουργίας έχουν τεθεί οι 6 από τις 8 οθόνες καταγραφής της Μονάδας Μεταναισθητικής Φροντίδας.

«Παρά τα επανειλημμένα αιτήματα, δεν έχουν ενισχυθεί τα τμήματα με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό και δεν έχει γίνει αντικατάσταση των μηχανημάτων, λόγω της ανεπαρκούς κρατικής χρηματοδότησης του νοσοκομείου, με αποτέλεσμα τη μείωση του αριθμού των χειρουργικών αιθουσών, άρα και των αριθμού των χειρουργικών επεμβάσεων και την αύξηση αντίστοιχα της αναμονής και ταλαιπωρίας των ασθενών, με πιθανή επιβάρυνση της υγείας τους», τονίζει η Επιτροπή Αγώνα Θριασίου Νοσοκομείου του ΠΑΜΕ.

Επισημαίνει ακόμα ότι οι προκηρύξεις για μόνιμες προσλήψεις συνολικά στις δημόσιες μονάδες Υγείας δεν επαρκούν για να καλύψουν ούτε τις πρόσφατες συνταξιοδοτήσεις, ενώ και ο νέος προϋπολογισμός του Θριασίου Νοσοκομείου για το 2016 είναι μειωμένος κατά 3,5 εκατ. σε σχέση με το 2015, με μείωση της κρατικής χρηματοδότησης.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός