ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ: Στηρίζει την πορεία – αγώνα κατά της ανεργίας από Πάτρα – Αθήνα



Την αλληλεγγύη και την υποστήριξή της στην πρωτοβουλία του δήμου της Πάτρας στην Ελλάδα και τη μεγάλη πορεία αγώνα κατά της ανεργίας που διοργανώνει με σύνθημα «Δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα» εκφράζει η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία (WFTU).

Σημειώνει ότι «η κίνηση αυτή αγκαλιάζει συνδικάτα, συλλόγους φοιτητών, γυναικών κι άλλες λαϊκές οργανώσεις στην πάλη ενάντια στην ανεργία, στον αγώνα για την ουσιαστική στήριξη των άνεργων εργαζόμενων και των οικογενειών τους. Πρόκειται για μια σημαντική πρωτοβουλία και στήριξη στον αγώνα της εργατικής τάξης στην Ελλάδα, η οποία μαστίζεται από υψηλή ανεργία που φτάνει σύμφωνα με επίσημα στοιχεία το 25%, ενώ χιλιάδες είναι αυτοί που υποαπασχολούνται ή δουλεύουν με μισθούς ξεροκόμματα ή κάτω από άθλιες συνθήκες δουλειάς. Είναι μια αγωνιστική πρωτοβουλία, του αγωνιστή γιατρού, δήμαρχου της Πάτρας Κώστα Πελετίδη και του Δημοτικού Συμβούλιου ενάντια στις συνέπειες των πολιτικών των μνημονίων που από κοινού εφαρμόζουν σε βάρος του ελληνικού λαού η ΕΕ, το ΔΝΤ κι όλες οι κυβερνήσεις της Ελλάδας.

Η WFTU, η οποία εκπροσωπεί 92 εκατομμύρια εργαζόμενους σε 126 χώρες του κόσμου, στηρίζει το δήμαρχο της Πάτρας σ’ αυτήν τη σημαντική πρωτοβουλία για τους αγώνες της εργατικής τάξης στην Ελλάδα. Η WFTU θα συμμετέχει με τη διεθνιστική της αλληλεγγύη σε αυτήν τη σημαντική κινητοποίηση και καλεί όλα τα αγωνιστικά συνδικάτα, μέλη και φίλους της, σε όλο τον κόσμο να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους σε αυτήν την προσπάθεια».

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός