ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟΥΣ ΣΤΟ ΜETRO



ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ1

                                                                  Αθήνα, 24.03.2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Μετά τις πρόσφατες ¨επιδρομές¨ σε κεντρικούς σταθμούς του σταθερού δικτύου συγκοινωνίας δημοσιεύθηκαν στο διαδίκτυο τα ονόματα των εργαζομένων που δουλεύουν στον έλεγχο εισιτηρίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς .

Αυτές οι ενέργειες αφήνουν στο απυρόβλητο τους πραγματικούς υπευθύνους που είναι οι αντιλαϊκές πολιτικές των κυβερνήσεων (χτες ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, σήμερα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ), στοχοποιώντας εργαζόμενους.

Η ευθύνη για τα προβλήματα εργαζομένων και επιβατών και την  κατάσταση αυτή στη συγκοινωνία, για τα ακριβά εισιτήρια, για το κυνήγι της ¨εισιτηριοδιαφυγής¨,  βαρύνει την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και τις διοικήσεις της Αστικής Συγκοινωνίας, οι οποίες αντί να λύσουν τα προβλήματα στην κατεύθυνση της μείωσης της τιμής των εισιτηρίων κατά 50%Δωρεάν μετακίνηση ΟΛΩΝ των ανέργων , φοιτητών και μαθητώνΔωρεάν μετακίνηση τις ώρες αιχμής  Κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των Συγκοινωνιακών φορέων ΣΤΑΣΥ – ΟΣΥ από τον Κρατικό προϋπολογισμό – επέκταση του συγκοινωνιακού δικτύου σε ΟΛΟ το νομό ΑΤΤΙΚΗΣ, ενισχύουν την καταστολή εφαρμόζοντας τα αντιλαϊκά μέτρα που προκύπτουν από το τρίτο Μνημόνιο, μέτρα που έχουν προετοιμάσει οι προηγούμενες κυβερνήσεις (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ) και υλοποιεί η σημερινή:

  • Αστυνομία παντού στο όνομα της διαφύλαξης της δημόσιας τάξης.
  • Μπάρες σε ΟΛΟ το σύστημα (ΜΕΤΡΟ – ΤΡΑΜ – ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ – ΤΡΟΛΕΥ)
  • Διαζωνική τιμή μέσω του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Καλούμε τους εργαζόμενους στα Μ.Μ.Μ και συνολικά τους εργαζόμενους να εναντιωθούν σε αυτά τα μέτρα δυναμώνοντας την πάλη τους και δίνοντας ισχυρή απάντηση για την υπεράσπιση των λαϊκών δικαιωμάτων με κινητοποιήσεις και 48ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ με την κατάθεση του Ασφαλιστικού Νομοσχεδίου.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός