ΠΟΡΕΙΑ ΠΑΤΡΑ – ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ: Ξεκίνησε για τετάρτη μέρα η μεγάλη πορεία για την ανεργία



POREIA AGONA PATRAΞεκίνησε η τέταρτη μέρα της μεγάλης πορείας για την ανεργία από την Πάτρα ως την Αθήνα. Την Τρίτη το βράδυ οι οδοιπόροι διανυκτέρευσαν στο Ξυλόκαστρο και σήμερα ξεκίνησαν την πορεία για την Κόρινθο, μια διαδρομή 33,8 χλμ, όπου και θα διανυκτερεύσουν.

Ενδιάμεσα θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις υποδοχής από το Δήμο Σικυωνίων (Κιάτο) και από το Δήμο Βέλου Βόχας.

Στην Κόρινθο θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση από το Εργατικό Κέντρο Κορίνθου, το Δήμο Κορινθίων, τα Σωματεία και τους φορείς της περιοχής.

Εκδήλωση στο Ξυλόκαστρο

Την Τρίτη το βράδυ ο λαϊκός κόσμος στο Ξυλόκαστρο υποδέχτηκε την πορεία με τον πιο ζεστό ως τώρα τρόπο, λίγο πριν η μέρα ολοκληρωθεί με μια πολύ μεγάλη συναυλία στο θέατρο «Άγγελος Σικελιανός». Η εκδήλωση αυτή, που έδωσε κουράγιο και δύναμη για τη συνέχεια ως και το Σύνταγμα, θα μείνει αξέχαστη σε όσους την παρακολούθησαν.

Σ’ ένα από τα πιο χαρακτηριστικά στιγμιότυπά της, με την είσοδο της πορείας στο θέατρο το συγκρότημα «Ρωμιοσύνη» καλωσορίζει από σκηνής τον κατάκοπο κόσμο: «Εμείς είμαστε οι εργάτες, εμείς είμαστε η φωτιά, φέρνουμε εμείς τη λευτεριά!». Λίγο αργότερα για το άνοιγμα της εκδήλωσης τη σκυτάλη παίρνει η χορωδία της «Φιλαρμονίας». Οι αγγελικές φωνές της θυμίζουν ότι «ο βασιλιάς καινούργιες χώρες θα κατακτήσει, γι΄αυτό και το παλάτι του φτωχού θε να γκρεμίσει». Τη σκυτάλη για το βασικό μέρος της συναυλίας, που διήρκεσε περισσότερες από 2 ώρες, παίρνει το συγκρότημα «Ρωμιοσύνη» που πραγματοποιεί ένα συγκλονιστικό οδοιπορικό σε μοναδικές στιγμές από την ιστορία της εργατικής τάξης, αλλά και της μετανάστευσης και προσφυγιάς.

Πολλά τα όμορφα στιγμιότυπα: Όταν ο Γ. Σαρρής, που χθες περπάτησε το κομμάτι της διαδρομής, ανεβαίνει στη σκηνή για να τραγουδήσει μαζί με το συγκρότημα κι όταν στο τέλος της συναυλίας όλος ο κόσμος όρθιος τραγουδάει μαζί με το συγκρότημα: «Και να, αδερφέ μου, που μάθαμε να κουβεντιάζουμε ήσυχα, ήσυχα κι απλά. Καταλαβαινόμαστε τώρα. Δε χρειάζονται περισσότερα». «Η τελευταία λέξη δεν ειπώθηκε ακόμα». Συνεχίζουμε…  

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός