Η λειτουργία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χαϊδαρίου



Στο ισόγειο του ιστορικού πύργου Παλατάκι στεγάζεται η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χαϊδαρίου, η οποία λειτουργεί καθημερινά από τις 7.30 π.μ έως 3.30 μ.μ., εκτός Πέμπτης, όπου και λειτουργεί από τις 2 έως τις 9 μ.μ.

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χαϊδαρίου ιδρύθηκε το 1971. Το πρώτο έντυπο υλικό της και η υλικοτεχνική υποδομή προήλθε από δωρεά των επιχειρήσεων που λειτουργούσαν στο δήμο.

Σήμερα η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χαϊδαρίου θεωρείται μια άρτια οργανωμένη Βιβλιοθήκη. Το έντυπο υλικό της είναι ταξινομημένο, τα μέλη της είναι καταχωρημένα στην ηλεκτρονική βάση. Η αναζήτηση, ανάκτηση δεδομένων και ο δανεισμός γίνονται ηλεκτρονικά.

Η Βιβλιοθήκη έχει καταγραμμένα στα Βιβλία Εισαγωγής 25.644 τόμους από τα οποία τα 5.454 είναι παιδικά βιβλία και απαρτίζουν το αντίστοιχο τμήμα. Καταχωρημένα σε ειδικό βιβλίο εισαγωγής είναι τα ξενόγλωσσα βιβλία (κυρίως στην αγγλική γλώσσα).

Τα τέσσερα τελευταία χρόνια λειτουργεί Λέσχη Ανάγνωσης. Οι συναντήσεις της Λέσχης γίνονται μία φορά το μήνα όπου συζητούνται λογοτεχνικά έργα, έργα συγκεκριμένων συγγραφέων. Όλο το έντυπο υλικό της Βιβλιοθήκης (εκτός από τα σπάνια τεκμήρια) είναι στη διάθεση του κοινού για χρήση και μελέτη.

Μέλος της Βιβλιοθήκης μπορεί να γίνει κάθε κάτοικος του δήμου καθώς και κάτοικοι των όμορων δήμων (Αιγάλεω, Περιστερίου και Αγ. Βαρβάρας).

Για φέτος οι καλοκαιρινές δράσεις της βιβλιοθήκης θα ξεκινήσουν την Πέμπτη 16 Ιούνη έως και την Πέμπτη 28 Ιούλη. Κάθε Πέμπτη απόγευμα από τις 5 έως τις 7 μ.μ. θα υπάρχουν δράσεις για παιδιά από 6 έως 8 ετών, οι οποίες θα περιλαμβάνουν ανάγνωση βιβλίων, ζωγραφική και προβολή ολιγόλεπτης παιδικής ταινίας.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός