ΓΑΛΛΙΑ Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις ενάντια στο νέο νόμο, συμμετέχουν Έλληνες εργαζόμενοι και φοιτητές



Οι εργαζόμενοι στη Γαλλία διαδήλωσαν την Πέμπτη 26 Μάη, συμμετέχοντας σε δυναμικές μαζικές απεργιακές κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα, την ίδια στιγμή που η Γαλλική κυβέρνηση διακηρύσσει την αποφασιστικότητα της να εφαρμόσει με κάθε τρόπο τον αντεργατικό νόμο-έκτρωμα που λύνει τα χέρια στην εργοδοσία να κάνει απολύσεις, ενώ τσακίζει ό,τι εργασιακά δικαιώματα έχουν απομείνει.

Έλληνες εργαζόμενοι και φοιτητές που ζουν στο Παρίσι και συσπειρώνονται στην επιτροπή αγώνα Ελλήνων μεταναστών διαδήλωσαν στο πλάι της Ομοσπονδίας Χημικής Βιομηχανίας (FNIC- CGT), μέλος της ΠΣΟ, που πρωτοστατεί στις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Οι εργαζόμενοι στη Γαλλία δηλώνουν αποφασισμένοι να δυναμώσουν τις κινητοποιήσεις τους τις επόμενες μέρες παρά τις απειλές κυβέρνησης και εργοδοτών, καθώς στον απεργιακό αγώνα μπαίνουν κι εργαζόμενοι άλλων κλάδων όπως αυτός της παραγωγής πυρηνικής ενέργειας.  

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός