EURO 2016: Πρεμιέρα απόψε κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας



Με την κόντρα μεταξύ της οικοδέσποινας Γαλλίας και της φιλόδοξης Ρουμανίας, σήμερα, στο Stade de France (22.00, EΡΤ1) στο Παρίσι, αρχίζει επίσημα την αγωνιστική του δράση το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου (EURO 2016).

Μια διοργάνωση που διεξάγεται υπό αυστηρότατα μέτρα ασφαλείας, που θυμίζουν πολεμική επιχείρηση και έρχονται ως αποτέλεσμα του φόβου που υπάρχει για τυχόν τρομοκρατικές επιθέσεις.

Από την άλλη, η διοργάνωση ανοίγει τις πύλες της σε μια περίοδο κατά την οποία η Γαλλία συγκλονίζεται από το μαζικό απεργιακό κύμα των εργαζομένων ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης, που τσακίζουν τις λαϊκές κατακτήσεις προς όφελος του κεφαλαίου. Μάλιστα, όπως φάνηκε και στην επίσημη συνέντευξη Τύπου της οργανωτικής επιτροπής του ΕURO, οι απεργίες και το ενδεχόμενο αυτές να συνεχιστούν κατά τη διάρκεια των αγώνων ανησυχούν περισσότερο και από το φόβο των επιθέσεων τα ηγετικά στελέχη των διοργανωτών.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός