Εργατικό δυστύχημα στη Δράμα



Την εντατικοποίηση των ελέγχων για την τήρηση των μέτρωνα σφαλείας στους χώρους δουλειάς, μετά και από το τελευταίο δυστύχημα, ζητάει με ανακοίνωσή του το εργατικό κέντρο του νομού Δράμας.

Συγκεκριμένα τονίζει πως: «Σήμερα Δευτέρα, 13 Ιουνίου 2016, στο Κ. Νευροκόπι Δράμας, έγινε ένα ακόμη εργατικό δυστύχημα σε λατομείο της περιοχής της επιχείρησης FHL H. Κυριακίδη Μάρμαρα-Γρανίτες, με τραγικό αποτέλεσμα το θάνατο ενός 51χρονου συναδέλφου.

Δεκαπέντε μέρες μόνο πέρασαν από το προηγούμενο θανατηφόρο εργατικό δυστύχημα. Το Εργατικό Κέντρο Δράμας εκφράζει τη βαθύτατη οδύνη του και θεωρεί ότι πέρα από τις ευθύνες του κάθε εργοδότη για την πρόληψη μέτρων Υγιεινής & Ασφάλειας, βαρύτατες ευθύνες έχει το κράτος και τα αρμόδια υπουργεία που συνεχίζουν να κωφεύουν  στις εκκλήσεις μας για ΑΜΕΣΗ διενέργεια ελέγχων.

Η Διοίκηση μας, έχει εκφράσει κατ’ επανάληψη την αναγκαιότητα της ύπαρξης μέτρων υγιεινής & ασφάλειας στους χώρους εργασίας, την αυστηροποίηση των ελέγχων και την ευαισθητοποίηση των εργοδοτών στο θέμα.

Θα το επαναλάβουμε για μια ακόμη φορά: Αν δεν δημιουργηθεί άμεσα παράρτημα της Επιθεώρησης Μεταλλείων Βορείου Ελλάδος η οποία είναι αρμόδια για τους ελέγχους και δεν ελεγχθούν άμεσα όλοι οι λατομικοί χώροι χωρίς ούτε μια μέρα καθυστέρηση, θα συνεχίσουμε να θρηνούμε θύματα. Εναλλακτικά θα μπορούσαν να δώσουν αρμοδιότητες στην Τεχνική Επιθεώρηση του Υπουργείου Εργασίας, ώστε να μπορούν να ελέγχουν τις λατομικές περιοχές».

Eπίσης το εργατικό κέντρο επισημαίνει: «Απαιτούμε από την πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της και να δώσει λύση. Η εργατική τάξη έχει πληρώσει μεγάλο φόρο αίματος στο βωμό του κέρδους της εργοδοσίας. Είναι απαραίτητο ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ να παρθούν όλα τα μέτρα, όσο κι αν κοστίζουν, ώστε να μην υπάρξουν άλλοι νεκροί.

Δεν μπορεί η μοναδική μέριμνα μιας «Αριστερής» Κυβέρνησης να είναι οι περικοπές μισθών και συντάξεων, 13ου και 14ου μισθού την ίδια ώρα που χάνονται ανθρώπινες ζωές και να μην ιδρώνει το αυτί κανενός ιθύνοντα. Σας θεωρούμε συνυπεύθυνους, μαζί με την εργοδοσία στα εγκλήματα που γίνονται σε βάρος των εργαζομένων.

Τέλος, τα μέλη της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου εκφράζουν τα θερμά συλλυπητήριά τους στην οικογένεια του νεκρού συναδέλφου, αποφάσισαν αντιπροσωπεία του ΔΣ να παραστεί στην κηδεία του εκλιπόντος καθώς και να κατατεθεί στεφάνι στη μνήμη του».

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός