Μπιλιετάκια με τις αυξημένες κατά 23,28% έως 30,87% εισφορές στέλνει ο ΟΓΑ στους αγρότες



Ειδοποιήσεις με τις νέες αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές που θα καταβάλουν για το δεύτερο εξάμηνο του 2015 στέλνει από τη Δευτέρα 13 Ιούνη ο ΟΓΑ στους 667.229 ασφαλισμένους, καλώντας τους μάλιστα να τις εξοφλήσουν μέχρι τις 30 Ιούνη, διαφορετικά θα έχουν προσαύξηση κατά 8% το χρόνο.

Η αύξηση των εισφορών επιβλήθηκε με το νόμο 4387/2016 (νόμος Κατρούγκαλου) και διαμορφώνεται στο 10%, αντί του 7% επί των ποσών των ασφαλιστικών κατηγοριών που ισχύουν. Έτσι, οι αγρότες καλούνται να πληρώσουν εισφορές αυξημένες κατά 23,28% έως 30,87% σε σχέση με αυτές που πλήρωσαν το 1ο εξάμηνο του 2015, ανάλογα με την ασφαλιστική κατηγορία του καθενός.

Οι εισφορές θα αυξηθούν περαιτέρω τα επόμενα χρόνια και θα διαμορφωθούν σταδιακά στο 26% του φορολογητέου εισοδήματος (20% για την κύρια σύνταξη, άλλο 6,95% για τον κλάδο Υγείας και ακόμη 0,5% για την Αγροτική Εστία).

Σε ό,τι αφορά στις προσαυξήσεις, να σημειωθεί ότι η επιβάρυνση 8% ετησίως επιβάλλεται  και σε όλες τις ήδη ληξιπρόθεσμες εισφορές και υπολογίζεται από την 1η του μήνα που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες.

Οι ασφαλισμένοι με ληξιπρόθεσμες οφειλές πάνω από 5.000 ευρώ, οι οποίες έχουν διαβιβαστεί στο ΚΕΑΟ, θα λάβουν ειδοποιητήριο μόνο με την τρέχουσα ασφαλιστική εισφορά.

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός