ΓΑΛΛΙΑ: Μαζικές οι διαδηλώσεις ενάντια στο νόμο για τα Εργασιακά



Φωτό ΑΡ Σε απεργιακό κλοιό εξακολουθεί να βρίσκεται η Γαλλία, καθώς οι εργατικές κινητοποιήσεις ενάντια στο διαβόητο νόμο «Ελ Κομρί» συνεχίζονται, παρά το γεγονός ότι είναι σε εξέλιξη το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου.

Ογκώδεις διαδηλώσεις έγιναν και σήμερα σε αρκετές πόλεις της Γαλλίας, στο πλαίσιο των απεργιακών κινητοποιήσεων που πραγματοποιούν σήμερα διάφοροι κλάδοι.

Σε απεργία βρίσκονται οι σιδηροδρομικοί υπάλληλοι και οι οδηγοί ταξί. Μάλιστα οι τελευταίοι έκλεισαν προσωρινά, με τα οχήματά τους, κεντρικούς δρόμους του Παρισιού. Σε απεργία έχουν προχωρήσει και οι πιλότοι της «Air France» που απαιτούν καλύτερες συνθήκες εργασίας. Κλειστός παρέμεινε σήμερα και ο Πύργος του Άιφελ, καθώς οι υπεύθυνοι είπαν ότι δεν μπορούν να εγγυηθούν για την ασφάλεια των επισκεπτών. Μάλιστα, έξω από τον Πύργο είχε αναρτηθεί επιγραφή: «Το μνημείο είναι κλειστό – Πανεθνική απεργία».

Από τις κινητοποιήσεις δεν έλειψαν πάντως και τα επεισόδια. Από τις συγκρούσεις νεαρών με την αστυνομία στο Παρίσι τραυματίστηκαν τουλάχιστον 26 άνθρωποι, έξι διαδηλωτές και 20 αστυνομικοί. Η αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις 21 ατόμων.

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός