Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΣΤΙΕΣ: Στο έλεος της υποχρηματοδότησης – Κινητοποίηση την Πέμπτη 16 ΙούνηΑπό τη συνέντευξη ΤύπουΟι άθλιες, αλλά και επικίνδυνες συνθήκες που επικρατούν στις Φοιτητικές Εστίες περιγράφηκαν στην συνέντευξη Τύπου, που παρέθεσαν την Τρίτη εκπρόσωποι των Συλλόγων Οικότροφων ΦΕΑ, ΝΦΕΕΜΠ και η Επιτροπή Αγώνα ΦΕΠΑ. «Έχουμε φτάσει στο σημείο να μη διασφαλίζεται ούτε ένα πιάτο φαΐ. Υπάρχουν περιπτώσεις, όπως η ΦΕΑ που κινδυνεύουμε να πέσει το ταβάνι στα κεφάλια μας», είπαν χαρακτηριστικά οι εκπρόσωποι των οικοτρόφων.

Οι οικότροφοι φοιτητές καλούν σε κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας την Πέμπτη 16 Ιούνη στις 12 το μεσημέρι. Αφορμή είναι η τραγική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στις φοιτητικές εστίες λόγω της υποχρηματοδότησης και αναμένεται να οξυνθεί το επόμενο διάστημα.

Υπενθυμίζεται ότι το ΙΝΕΔΙΒΙΜ (αρμόδιος φορέας για τη διαχείριση των εστιών) δεν έχει λάβει ακόμα από το υπουργείο Παιδείας το απαραίτητο κονδύλι, ύψους 7 εκατομμυρίων ευρώ, που προορίζεται για τη φοιτητική μέριμνα και μέρος αυτού αφορά τις ανάγκες των εστιών. Με τη σίτιση των εστιών να έχει περάσει στα χέρια των εργολάβων, σήμερα φοιτητές και εργαζόμενοι βιώνουν τις συνέπειες: Οι εργαζόμενοι στο εστιατόριο της ΦΕΑ -όπως κατήγγειλαν οι φοιτητές- εργάζονται με δίμηνες συμβάσεις και μισθό …400 ευρώ, είναι απλήρωτοι πάνω από 3 μήνες και παίρνουν μόνο έναντι! Οι προμηθευτές τροφίμων απειλούν ότι θα σταματήσουν να προμηθεύουν τις εστίες αν δεν πληρωθούν κι αυτοί άμεσα. Το αποτέλεσμα: Ακόμη και το ένα πιάτο φαΐ είναι στον αέρα, ενώ σοβαρά προβλήματα έχουν δημιουργηθεί και με την καθαριότητα και συντήρηση των εστιών.

«Έχουμε βρεθεί και στο παρελθόν προ εκπλήξεως με το κλείσιμο του εστιατορίου της ΦΕΑ καθώς και με το κλείσιμο της εστίας της ΑΣΟΕΕ στη Δροσοπούλου που στη συνέχεια ιδιωτικοποιήθηκε. Δεν θα επιτρέψουμε να διακοπεί ξανά η σίτιση. Απαιτούμε επαρκή χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για την κάλυψη όλων των αναγκών», σημείωσαν οι οικότροφοι.

Τελευταία άρθρα

Εργαζόμενοι σε Κίνηση

DAS_Efim

Χρήσιμα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός

Πολυμέσα

Στατιστικά

  • 633129Συνολικές αναγνώσεις:
  • 253Αναγνώσεις σήμερα:
  • 298719Συνολικοί επισκέπτες:
  • 155Επισκέπτες σήμερα:
  • 2Επισκέπτες τώρα:

Web Radio του ΠΑΜΕΑκουστε live το Web Radio του ΠΑΜΕ