ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ Καταγγέλλει τα τελευταία εργοδοτικά εγκλήματα στη ΔΕΗ



Φωτό ΑρχείουΤα δύο τελευταία εργοδοτικά εγκλήματα που έγιναν στον όμιλο ΔΕΗ καταγγέλλει το Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας Ν. Αττικής.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το κλαδικό σωματείο, «στις 11 Ιούνη ένας συνάδελφος που εργαζόταν στον ΔΕΔΔΗΕ, έχασε την ζωή του, όταν αποκολλήθηκε το καλάθι του οχήματος και παραλίγο να χαθεί και δεύτερος συνάδελφος. Πριν από 10 μέρες ένας ακόμη συνάδελφος μας, που εργάζεται στον ΑΔΜΗΕ, τραυματίστηκε σοβαρά σε ένα ακόμη «ατύχημα» με προβληματικό καλαθοφόρο όχημα.

Για μια ακόμα φορά πεθαίνουν εργαζόμενοι στον βωμό της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Η έλλειψη προσωπικού, ο πεπαλαιωμένος εξοπλισμός και η ελλιπής συντήρηση του, η έλλειψη μέσων ατομικής προστασίας, η πιστοποίηση του εξοπλισμού από αναξιόπιστους φορείς, όλα αυτά οφείλονται στο κυνήγι του κέρδους από την κάθε επιχείρηση. Ένα κυνήγι που το πληρώνουμε με το αίμα μας καθημερινά.

Το Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας καλεί τους εργαζόμενους στον κλάδο της Ενέργειας να διεκδικήσουμε κατάλληλες εργασιακές συνθήκες (μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, ΜΑΠ κ.ά.), πρόσληψη προσωπικού, μόνιμη και σταθερή δουλειά, κατάργηση ελαστικών σχέσεων εργασίας, υπερωριών και εντατικοποίησης. Να μην δουλεύουμε με ρίσκο την υγεία μας και την ζωή μας, οπισθοχωρώντας στις πιέσεις της εργοδοσίας. Συσπειρωνόμαστε στο Σωματείο μας για οποιοδήποτε πρόβλημα έχουμε με την εργοδοσία. Για να μπορούμε να επιστρέφουμε σπίτια μας ολόκληροι και όχι σακατεμένοι».

http://www.902.gr/eidisi/ergatiki-taxi/100272/kataggellei-ta-teleytaia-ergodotika-egklimata-sti-dei

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός