Άνοδος των ταξικών δυνάμεων στο Σωματείο Εργαζομένων στη ΝΟΚΙΑ



Από παλαιότερη κινητοποίησηΣημαντική άνοδο των ταξικών δυνάμεων στις εκλογές του Σωματείου Εργαζομένων στη NOKIA.

Συγκεκριμένα, το ψηφοδέλτιο της «Ταξικής Ενότητας» έλαβε 66 ψήφους (από 49 το 2015) και 2 έδρες στο ΔΣ, σημειώνοντας διακριτή άνοδο 8,5% και κερδίζοντας μία έδρα. Το «Ενιαίο ψηφοδέλτιο» έλαβε 175 ψήφους από 206 το 2015.

Σε ανακοίνωσή τους οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ σημειώνουν: «Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους συναδέλφους που στήριξαν τα ψηφοδέλτια της «Ταξικής Ενότητας» στις εκλογές του επιχειρησιακού σωματείου της εταιρείας. Απευθυνόμαστε επίσης στους συναδέλφους που αυτή τη φορά δίστασαν, δεν έκαναν το βήμα: Με πολλούς από εσάς συζητήσαμε για την αξία του οργανωμένου αγώνα, για το πώς θα αποκτήσουμε ένα σωματείο αποτελεσματικό, μέσα από το οποίο θα παλεύουμε για τα δικαιώματα και τη ζωή μας. Είμαστε σίγουροι ότι θα ξανασυναντηθούμε σύντομα.

Το ψηφοδέλτιο της «Ταξικής Ενότητας» έλαβε 66 ψήφους και 2 έδρες στο ΔΣ, σημειώνοντας διακριτή άνοδο 8,5% και κερδίζοντας μία έδρα. Για το Εργατικό Κέντρο Αθήνας έλαβε 74 ψήφους.

Σε μια περίοδο που η δράση των άλλων δυνάμεων και η διοίκηση, με την τακτική της, προωθούν την ατομική λύση, το «δεν βγαίνει τίποτα» και την ηττοπάθεια, το αποτέλεσμα της “Ταξικής Ενότητας” είναι ελπιδοφόρο, αφού δείχνει ότι μέσα στις εταιρείες υπάρχουν εστίες οργανωμένης, συλλογικής αντίστασης.

Έχουμε σημαντικούς αγώνες μπροστά μας! Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση και το μεγάλο κεφάλαιο δεν τελείωσαν ακόμα με την επίθεση εναντίον μας: Συζητήσεις για νέα μέτρα στα Εργασιακά, εφαρμογή των ψηφισμένων μέτρων κ.ά. Μέσα στην εταιρεία εντείνεται η αβεβαιότητα μετά τη συγχώνευση, μένουμε κάθε μέρα πιο λίγοι, ενώ μας ζητάνε να δουλεύουμε όλο και πιο πολύ και πιο γρήγορα.

Από την πλευρά μας, με τις νέες αυτές δυνάμεις, δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε από καλύτερη θέση τον αγώνα για ένα σωματείο ακόμα πιο μαζικό, ταξικό, σε πραγματικό συντονισμό με τους υπόλοιπους εργαζόμενους στον κλάδο των Τηλεπικοινωνιών – Πληροφορικής και μέσα από το κλαδικό μας σωματείο, το ΣΕΤΗΠ. Η συμμετοχή και η δράση σε τέτοια κατεύθυνση μπορεί να βάλει μεγαλύτερα εμπόδια, να φρενάρει τα σχέδια κυβέρνησης – εργοδοσίας και να ανοίξει τις προϋποθέσεις για ένα εργατικό κίνημα που θα είναι πραγματικό αντίπαλο δέος στην εργοδοσία και το κράτος!».

 

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός