Κινητοποίηση σήμερα σωματείων εργαζομένων της Θεσσαλονίκης



 

arbanitidhsΣε συγκέντρωση σήμερα στις 8 μ.μ. στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης προχωρούν σωματεία εργαζομένων της Θεσσαλονίκης.

Η απόφαση για κινητοποίηση πάρθηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία των εργαζομένων στα σούπερ μάρκετ «Καρυπίδης», πρώην «Αρβανιτίδης».

Στη σύσκεψη ανταποκρίθηκαν πλήθος σωματείων μεταξύ αυτών το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Σωματεία του κλάδου του Εμπορίου, όπως των εργαζομένων στα σουπερμάρκετ του «Μαρινόπουλου» στη Βόρεια Ελλάδα και του «Praktiker». Επίσης συμμετείχαν το Σωματείο Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις Επισιτιστικών Προϊόντων Κεντρικής Μακεδονίας, το Συνδικάτο Οικοδόμων Θεσσαλονίκης, Μετάλλου, Επεξεργασίας Ξύλου, Ιματισμού, Εργαζομένων στους ΟΤΑ Ν. Θεσσαλονίκης, Εργαζομένων στις Επισιτιστικές και Τουριστικές Επιχειρήσεις Θεσσαλονίκης – Πιερίας – Χαλκιδικής, Εργατοϋπαλλήλων στις Χημικές Βιομηχανίες Βόρειας Ελλάδας, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, οι Εργολαβικές Καθαρίστριες, Εργαζομένων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής, Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ κ.ά.

Στη σύσκεψη τονίστηκε ότι σήμερα όσο ποτέ πρέπει να δυναμώσει η αλληλεγγύη μεταξύ των σωματείων, να συντονιστούν τα βήματα στην οργάνωση του αγώνα και στην κοινή δράση για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους, για τη διεκδίκηση λύσεων στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και που είναι κοινά σχεδόν για κάθε εργατική – λαϊκή οικογένεια.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός