Κινητοποίηση των καθαριστριών στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας τους



katharistries-kinhtopoihsh-sto-yp-esoterikon-5

Συγκέντρωση στην Ομόνοια και πορεία στο υπουργείο Εσωτερικών στην Κλαυθμώνος πραγματοποίησαν το πρωί της Πέμπτης 30 Ιούνη οι καθαρίστριες στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας τους, απαιτώντας μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων, καμία απόλυση συμβασιούχων.

Στην κινητοποίηση καλούσαν η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Καθαριστών – Καθαριστριών Δημόσιων Σχολείων και Εργολαβικών Συνεργείων (συμμετέχουν τα Σωματεία: Πειραιά, Λάρισας, Μαγνησίας, Συνδικάτο Καθαριστών/στριών Ν. Αττικής και οι Επιτροπές Αγώνα Δημόσιων Σχολείων Αθήνας και Θεσσαλονίκης).

Στο υπουργείο Εσωτερικών οι καθαρίστριες συναντήθηκαν με τον υπουργό Π. Κουρουμπλή, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση θα καταθέσει την ερχόμενη βδομάδα ξεχωριστή τροπολογία για να λυθεί το ζήτημα των συμβάσεών τους. Ωστόσο, δεν ανέφερε τίποτα για το ζήτημα των εργασιακών τους σχέσεων. Αμέσως μετά ακολούθησε πορεία και στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός