ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ: Διαμαρτυρία την Πέμπτη 25 Αυγούστου στο υπουργείο Παιδείας



Φωτό αρχείουΣτην παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας την Πέμπτη 25 Αυγούστου στις 12 το μεσημέρι καλεί το η Πανελλαδική Γραμματεία του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών για την «άμεση απόσυρση της απαράδεκτης τροπολογίας του υπουργείου Παιδείας για τα “Θέματα Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης”, πλην της παραγράφου που αφορά στην αναγνώριση όλου του προσωπικού στις μονάδες της Ειδικής Εκπαίδευσης να συμμετέχουν ισότιμα στο σύλλογό τους».

Σε ανακοίνωση καταγγέλλει πως με την τροπολογία «το υπουργείο Παιδείας επιχειρεί -για άλλη μια φορά- να επιφέρει αλλαγές στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση. Σε συνέχεια του προηγούμενου νομοθετικού έργου για τα Τμήματα Ένταξης που μετέτρεψε το ρόλο του ειδικού παιδαγωγού σε αυτό του «γυρολόγου», αλλά και την εγκύκλιο για την κατάργηση του ενός από τα δύο Τμήματα Ένταξης σε συγχωνευμένα σχολεία, αλλαγές που αποτύπωναν, με κραυγαλέο τρόπο, τις «δημοσιονομικές αντοχές» με βάση τα ψηφισμένα στο 3ο μνημόνιο, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έρχεται να δώσει ένα νέο χτύπημα στον πολύπαθο χώρο της Ειδικής Αγωγής».

Προσθέτει πως «σε συνέχεια της πολιτικής των προηγούμενων κυβερνήσεων, νομοθετεί, όχι με βάση τις ανάγκες των παιδιών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, αλλά με «όρους μνημονίων» και με γνώμονα τις αντοχές της οικονομίας που υπηρετεί τα επιχειρηματικά κέρδη».

Ζητά «να σταματήσει η περιπλάνηση και η ομηρία των χιλιάδων εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής, που εργάζονται εδώ και 15 χρόνια σαν αναπληρωτές» και να γίνουν «μαζικές προσλήψεις μόνιμου ειδικευμένου προσωπικού στην Ειδική Αγωγή (εκπαιδευτικού, ειδικού εκπαιδευτικού, βοηθητικού και τεχνικού προσωπικού) για τη στήριξη των παιδιών με αναπηρίες και μαθησιακές δυσκολίες. Άμεση στήριξη των δομών Ειδικής Αγωγής».

(ολόκληρη η ανακοίνωση στα συνημμένα αρχεία)

 http://www.902.gr

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός