ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΜΑΣ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ



 

MAS logo

«Όλοι στο συλλαλητήριο στην Ομόνοια Παρασκευή 9 Σεπτέμβρη στις 7 μμ

Κυβέρνηση – ΕΕ – μεγαλοβιομήχανοι ετοιμάζουν νέο γύρο επίθεσης στα δικαιώματά μας! Δεν έφταναν ήδη: το τσάκισμα των οικογενειών μας από τη φοροληστεία, οι νέες περικοπές σε συντάξεις και δαπάνες για τις ανάγκες μας, η επέκταση της ευελιξίας στην εργασία, οι Συμβάσεις Εργασίας που κατακρεουργούν τους μισθούς, κλπ.

Οι ορέξεις των μονοπωλίων απαιτούν ένα νέο γύρο επίθεσης για να ολοκληρωθεί η «αξιολόγηση» που περιλαμβάνει:

  • Νέες μειώσεις μισθών.
  • Απελευθέρωση των απολύσεων.
  • Παρεμπόδιση της απεργίας και των διεκδικητικών αγώνων.
  • Ένταση της φοροληστείας με παλιά και νέα μέτρα που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη.
  • Μπαράζ κατασχέσεων και απειλών στο λαό για τα ληξιπρόθεσμα χρέη.

Αυτά τα μέτρα είναι οι λεγόμενες προϋποθέσεις για την είσοδο σε ρυθμούς ανάπτυξης. Πάει πολύ λοιπόν το παραμύθι περί «δίκαιης ανάπτυξης». Στην πραγματικότητα η κυβέρνηση ζητά από το λαό και τη νεολαία να παραδώσουν τα δικαιώματά τους για να κερδοφορίσουν οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι.

Την ίδια στιγμή η νέα ακαδημαϊκή χρονιά βρίσκει τις σχολές μας σε μια εκρηκτική κατάσταση:

Τεράστιες είναι οι ελλείψεις σε καθηγητές και υποδομές που υποβαθμίζουν τις σπουδές μας! Ήδη το ΕΚΠΑ ζήτησε 140 διδάκτορες για να καλύψει κενές ώρες θεωριών και εργαστηρίων.

Θα κληθούμε και πάλι να πληρώσουμε ένα σκασμό λεφτά για σημειώσεις, συγγράμματα, βοηθήματα, εργαστηριακό εξοπλισμό.

Η σίτιση και η στέγαση των εστιακών φοιτητών είναι κυριολεκτικά στον αέρα, με το ΙΝΕΒΙΔΙΜ να προειδοποιεί για λουκέτο αν δε δοθούν τα εκατομμύρια χρωστούμενα από το Υπουργείο Παιδείας!

Οι πρωτοετείς φοιτητές θα πληρώσουν ένα σκασμό για ενοίκια, καθώς οι εστίες δεν καλύπτουν ούτε το 9% των φοιτητών που σπουδάζουν μακριά από την πόλη τους!

Η καθαριότητα για πολλούς φοιτητές θα είναι ανύπαρκτη! Χαρακτηριστικό παράδειγμα το ΕΚΠΑ στο οποίο, σύμφωνα με τις πρυτανικές αρχές, θα προσληφθούν πολύ λιγότερες καθαρίστριες, σχεδόν οι μισές από αυτές που χρειάζονται, και μάλιστα για 3 μήνες μόνο!!!

Παράλληλα το μενού της αντιλαϊκής επίθεσης στην Παιδεία δεν έχει τελειωμό!!!

Τέλη Σεπτέμβρη ετοιμάζεται νέο αντιλαϊκό νομοσχέδιο που σύμφωνα με τον εθνικό διάλογο περιλαμβάνει: Νέο σχέδιο Αθηνά Νο 2 με συγχωνεύσεις σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, κατάργηση των δωρεάν συγγραμμάτων, περαιτέρω γενίκευση των διδάκτρων στα μεταπτυχιακά, ενίσχυση της επιχειρηματικής λειτουργίας στις σχολές μας και ξεπούλημα των υποδομών των σχολών μας σε ιδιώτες.

Δεν θα το επιτρέψουμε!

Θα τους σαρώσουμε εμείς πριν τα σαρώσουν όλα!

9 Σεπτέμβρη φοιτητές και σπουδαστές στους δρόμους!»

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός