Ανακοίνωση της επιτροπης Α/Σ Πειραιά του ΠΑΜΕ για το συλλαλητήριο στις 9 Σεπτεμβρίου στην Ομόνοια



 

 

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ1 logo

ΕΠΙΤΡΟΠΗ Α/Σ ΠΕΙΡΑΙΑ

Συνάδελφοι-σσεςεπιστρέφοντας οι περισσότεροι από τις καλοκαιρινές μας άδειες έχουμε να αντιμετωπίσουμε μπροστά μας ένα πολύ δύσκολο και κρίσιμο χειμώνα. Μες στο φθινόπωρο συγκροτείται το εποπτικό συμβούλιο το οποίο θα είναι η διοίκηση του νέου Υπερταμείου Ιδιωτικοποιήσεων. Ένα ταμείο στο οποίο είναι εισηγμένη και η ΟΣΥ.

Για την κυβέρνηση, την ΕΕ, το ΔΝΤ και τους μονοπωλιακούς ομίλους η σύσταση αυτού του Συμβουλίου επείγει για να «τρέξει» όσο το δυνατόν γρηγορότερα τις ιδιωτικοποιήσεις στα πλαίσια της πρώτης αλλά και της δεύτερης αξιολόγησης, της επίτευξης των αντιλαϊκών μέτρων του 3ου μνημονίου.
Όπως καταλαβαίνετε, τα κοράκια των ντόπιων και ξένων μονοπωλίων ακονίζουν τα νύχια τους για να ορμήξουν πάνω στις κρατικές δομές.

Αυτό σημαίνει τσάκισμα μισθών και δικαιωμάτων για μας, μείωση προσωπικού, χειροτέρευση των συνθηκών εργασίας, εντατικοποίηση της δουλειάς μας.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά η κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και η επικράτηση των Ατομικών Συμβάσεων, η ανακύκλωση της ανεργίας, η εκ περιτροπής εργασία και η υποαπασχόληση, η απλήρωτη εργασία έχουν γίνει καθεστώς στην κοινωνία άρα και στις οικογένειες μας ενώ έρχονται η απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων και η παρεμπόδιση της απεργίας.

Συνάδελφοι-σσες, ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!

Μόνο εμείς μπορούμε να βάλουμε φρένο σ’αυτήν την κατάσταση με την οργανωμένη αλλά και μαζική πάλη μας. Αυτό έχει δείξει η ιστορική πείρα. Τίποτα δε θα μας χαριστεί και κανένας δε θα μας λυπηθεί. Η διοίκηση του συνδικάτου μας-όπως και των περισσότερων άλλωστε-είναι στο πλευρό της πολιτικής της κυβέρνησης, του κουαρτέτου και του μεγάλου κεφαλαίου. Προσπαθεί να έχει σε καταστολή το εργατικό κίνημα ώστε να μη σηκώνουν κεφάλι οι εργαζόμενοι. Είτε με την τακτική του κοινωνικού διαλόγου, είτε με το ρουσφέτι, είτε με την επιλογή κάθε φορά του μικρότερου κακού, έχει καταφέρει να βάλει στην άκρη τους εργαζόμενους ώστε να αποδέχονται τη μοίρα τους και να μην αγωνίζονται για τα δικαιώματα τους, για την ίδια τους τη ζωή.

Συνάδελφε-σσα  βάλ’τους εσύ στην άκρη.

ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ

Δεν υπάρχει άλλος χρόνος. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος.

Πάρε μέρος στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την Παρασκευή 9 Σεπτέμβρη και ώρα 19:00 στην Ομόνοια.

ΜΗΝ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΕΣΑΙ. ΠΑΡΕ ΘΕΣΗ. ΚΑΝΕ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΑΡΧΗ.

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός