Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ

ΠΑΜΕ: Μεγάλη πορεία στη Θεσσαλονίκη, μετά το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην πλατεία Αριστοτέλους (VIDEO)Logo PAME2https://www.youtube.com/watch?v=uvuZ7BcqTCM

Ιδιαίτερα μαζική και πολύ δυναμική ήταν η πορεία στη Θεσσαλονίκη μετά το συλλαλητήριο που διοργανώθηκε από το ΠΑΜΕ στην πλατεία Αριστοτέλους με αφορμή τα εγκαίνια της 81ης ΔΕΘ. Εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι, συνταξιούχοι έφτασαν στο Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο που ήταν φρουρούμενο από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και ειδικές κατασκευές για να μην πλησιάζουν οι διαδηλωτές, παρέμειναν για αρκετή ώρα εκεί βροντοφωνάζοντας συνθήματα, ενώ αυτή την ώρα η πορεία συνεχίστηκε στους δρόμους στο κέντρο της πόλης.

«Κανένας συμβιβασμός με τη φτώχεια, τη μίζερη ζωή. Οργάνωση – Αγώνας για ανατροπή». Με αυτό το σύνθημα το ΠΑΜΕ απευθύνει πλατύ κάλεσμα στους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρούς αγρότες, τις γυναίκες και τους νέους να πυκνώσουν τις γραμμές του αγώνα ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές, στα μέτρα που ήδη εφαρμόζονται και στα νέα που φέρνει η δεύτερη αξιολόγηση του τρίτου μνημονίου.

 

Στην ομιλία του στο συλλαλητήριο ο Λεωνίδας Στολτίδης, στέλεχος του ΠΑΜΕ τόνισε μεταξύ άλλων πως «μαζί με τους συμμάχους μας αγρότες, ΕΒΕ, φοιτητές και σπουδαστές απευθύνουμε κάλεσμα για οργάνωση της πάλης σε κάθε εργασιακό χώρο, κλάδο, χωριό και γειτονιά, σχολή. Κανένας συμβιβασμός με τη φτώχεια, τη μίζερη ζωή. Οργάνωση και αγώνας για ανατροπή, το σύνθημά μας. Ή εμείς ή τα μονοπώλια. Άλλη λύση δεν υπάρχει».

Σχολιάζοντας το κυβερνητικό σύνθημα περί «δίκαιης ανάπτυξης» υπογράμμισε οτι «από εδώ, από τη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός καλεί τους εργαζόμενους, συνολικά το λαό να κάνουν νέες θυσίες για την περιβόητη «δίκαιη ανάπτυξη», θέλοντας να μας πείσει ότι από την αύξηση της κερδοφορίας των επιχειρήσεων θα έχουμε και εμείς όφελος. Λένε ότι μπορεί να χρειάστηκε να πάρουν επώδυνα μέτρα, να μειωθούν οι συντάξεις, να έχασες το ΕΚΑΣ, να μην καταργήθηκε ο ΕΝΦΙΑ, αλλά οι επενδύσεις έρχονται, οι στόχοι ξεπερνιούνται, πετύχανε τετραπλάσιο πρωτογενές πλεόνασμα, έρχεται ανάκαμψη, θα ανακουφιστούν οι ασθενέστεροι.

Τα ίδια επιχειρήματα που έλεγαν ΝΔ – ΠΑΣΟΚ τα ίδια και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προσπαθώντας να μας πείσουν ότι οι θυσίες μας πιάνουν τόπο. Η πραγματικότητα όμως είναι σκληρή…

Η ανάκαμψη που μας τάζουν είναι για τα κέρδη των λίγων, βασική της προϋπόθεση είναι η χειροτέρευση της δικής μας ζωής, το θάψιμο των δικαιωμάτων μας. Έχουμε πείρα από τη «δίκαιη ανάπτυξη». Έχουν πείρα τα εκατομμύρια που πήραν τα «μπιλετάκια» εφορίας, ΕΝΦΙΑ και θα μετράνε τη ζωή τους σε δόσεις τους επόμενους μήνες. Έχουν πείρα οι 48.000 χιλιάδες οικογένειες που δεν θα βρουν παιδικούς σταθμούς για τα παιδιά τους. Έχουν πείρα οι χιλιάδες που βίαια η δουλειά τους έγινε από 8ωρη, δύωρη και τρίωρη, που οι μέρες εργασίας τους έγιναν από πέντε, τρεις και δύο την εβδομάδα τα τελευταία δύο χρόνια». (Διαβάστε εδώ αναλυτικά την ομιλία)

Μήνυμα ανυποχώρητου αγώνα έστειλε το συλλαλητήριο που διοργάνωσε το ΠΑΜΕ στην Αθήνα, την Παρασκευή το απόγευμα. (Διαβάστε αναλυτικά εδώ)

Η ανακοίνωση – κάλεσμα του ΠΑΜΕ

Οι ταξικές δυνάμεις στο συνδικαλιστικό κίνημα καλούν τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα με τη μαζική τους συμμετοχή να εκφράσουν την καταδίκη τους στην πολιτική κυβέρνησης – κεφαλαίου – ΕΕ που τσακίζει τα δικαιώματά τους και τη ζωή τους. Το ΠΑΜΕ απευθύνει στους εργαζόμενους ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, στους αυτοαπασχολούμενους, στους μικρούς αγρότες, στις γυναίκες και τους νέους κάλεσμα συμπόρευσης και ενίσχυσης των αγώνων, για αγωνιστική απάντηση και αντεπίθεση!

Όπως σημειώνει στην ανακοίνωση – κάλεσμα η βασική διαχωριστική γραμμή που καθορίζει την οργάνωση της πάλης, την ένταση της ταξικής εκμετάλλευσης, την κλιμάκωση της επίθεσης είναι: «Ή εμείς ή τα μονοπώλια! Ή με τις ανάγκες του λαού ή με τη χλιδή και τα πλούτη των μονοπωλίων. Η εργατική – λαϊκή οικογένεια έχει ήδη χρεοκοπήσει εξαιτίας της οξυμένης επίθεσης των επιχειρηματικών ομίλων στο δικαίωμα στη δουλειά, στους μισθούς και τις συντάξεις, στα δικαιώματα στην Υγεία και την Παιδεία».

Σημειώνει ότι «το νέο μοντέλο της δήθεν δίκαιης ανάπτυξης, που με θρασύτητα αναφέρουν, δεν είναι για εμάς. Η ανάπτυξή τους πατάει πάνω στα συντρίμμια των εργατικών – λαϊκών δικαιωμάτων. Το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Μοντέλο, που επικαλείται ξανά και ξανά η κυβέρνηση, έχει επιβάλει στους εργαζόμενους κάθε χώρας εργασιακές συνθήκες ζούγκλας με μισθούς πείνας, χωρίς δικαιώματα». (Διαβάστε εδώ ολόκληρη την ανακοίνωση).

Κάλεσμα συμμετοχής από τους φορείς της κοινωνικής συμμαχίας 

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στις κινητοποιήσεις απευθύνει η ΠΑΣΕΒΕ, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «οι κούφιες υποσχέσεις της κυβέρνησης για ίση κατανομή των βαρών και δίκαιη ανάπτυξη είναι προκλητικές. Την ώρα που τσακίζουν το εισόδημα και τις συντάξεις μας, που εξαπολύουν νέο φοροκυνηγητό στους αυτοαπασχολούμενους με παλιούς και νέους μηχανισμούς είσπραξης, που παραδίδουν τη λαϊκή κατοικία, την Υγεία, την Παιδεία στα κοράκια που καραδοκούν, πάει πολύ να το παίζουν υπερασπιστές των αδυνάτων». (Διαβάστε εδώ περισσότερα). 

Η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων των αγροτών στο κάλεσμά της αναφέρει μεταξύ άλλων: «Απάντηση σ’ αυτή την επίθεση θα δώσουμε στους δρόμους του αγώνα, σε συμμαχία  με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, στρεφόμενοι όλοι μαζί  ενάντια στον πραγματικό κοινό αντίπαλο που είναι τα μονοπώλια, οι πολυεθνικές και οι κυβερνήσεις τους.

Το αμέσως επόμενο αγωνιστικό ραντεβού μας είναι στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης και θ’ ακολουθήσουν κι άλλα πολλά. Να ξέρει η κυβέρνηση ότι δεν θα ξεμπλέξει  εύκολα μ’ εμάς…» (Διαβάστε εδώ αναλυτικά). 

Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας στο κάλεσμά της «καλεί τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών πιο δυναμικά και αποφασισμένα να συσπειρωθούν στον αγώνα για να ανακτήσουμε όλες τις κατακτήσεις, που μας πήραν πίσω και να αντεπιτεθούμε με γνώμονα τα σύγχρονα δικαιώματά μας! Οι ανάγκες μας για εργασία, μητρότητα, δημιουργική ζωή δεν συμβιβάζονται με τα κέρδη των μονοπωλίων και την καταπίεση» (Διαβάστε εδώ περισσότερα). 

Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, καλώντας σπουδαστές και φοιτητές στα συλλαλητήρια, τονίζει μεταξύ άλλων: «Το μενού της αντιλαϊκής επίθεσης στην Παιδεία δεν έχει τελειωμό! Τέλη Σεπτέμβρη ετοιμάζεται νέο αντιλαϊκό νομοσχέδιο που σύμφωνα με τον εθνικό διάλογο περιλαμβάνει: Νέο σχέδιο Αθηνά Νο 2 με συγχωνεύσεις σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, κατάργηση των δωρεάν συγγραμμάτων, περαιτέρω γενίκευση των διδάκτρων στα μεταπτυχιακά, ενίσχυση της επιχειρηματικής λειτουργίας στις σχολές μας και ξεπούλημα των υποδομών των σχολών μας σε ιδιώτες» (Διαβάστε εδώ περισσότερα). 

Πολύμορφες δράσεις προετοιμασίας  

Το μεσημέρι της Πέμπτης η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, με τη συμμετοχή της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, των αυτοαπασχολουμένων (ΠΑΣΕΒΕ), των γυναικών (ΟΓΕ), της νεολαίας (Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών) έδωσαν  συνέντευξη Τύπου στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, για το πρόγραμμα δράσης και τους στόχους του ταξικού κινήματος για το επόμενο διάστημα. (Διαβάστε περισσότερα εδώ)

Το συλλαλητήριο στη ΔΕΘ πλαισιώθηκε με μια σειρά δράσεις και πρωτοβουλίες του ταξικού κινήματος για τη συσπείρωση και την κινητοποίηση των εργαζόμενων της πόλης και της περιοχής. Μεταξύ άλλων πραγματοποιήθηκαν: συναυλία για άνεργους και εργαζόμενους, κινητοποίηση στον ΟΑΕΔ στη Δωδεκανήσου, καθώς και παραστάσεις διαμαρτυρίας στην ΕΥΑΘ και στο Εμπορικό Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.

Τελευταία άρθρα

Εργαζόμενοι σε Κίνηση

DAS_Efim

Χρήσιμα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός

Πολυμέσα

Στατιστικά

  • 616879Συνολικές αναγνώσεις:
  • 176Αναγνώσεις σήμερα:
  • 289796Συνολικοί επισκέπτες:
  • 111Επισκέπτες σήμερα:
  • 0Επισκέπτες τώρα:

Web Radio του ΠΑΜΕΑκουστε live το Web Radio του ΠΑΜΕ