ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ Κινητοποιήσεις για τους Παιδικούς Σταθμούς σήμερα Τετάρτη σε Αθήνα – Πειραιά και Χανιά



Κινητοποιήσεις για την απαράδεκτη κατάσταση στους παιδικούς σταθμούς, αλλά και το γεγονός ότι χιλιάδες παιδιά μένουν εκτός Προσχολικής Αγωγής διοργανώνονται σήμερα Τετάρτη 21 Σεπτέμβρη σε Αθήνα, Πειραιά και Χανιά από Σωματεία και φορείς.

Σε μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις σε Αθήνα και Πειραιά καλεί το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, σημειώνοντας πως «οι εργαζόμενοι, οι γονείς, οι μαζικοί φορείς σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα δεν μπορούν και δεν πρέπει να μείνουν αδιάφοροι μπροστά στη συγκεκριμένη πολιτική κατάντια της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της πλειοψηφίας των δημάρχων. Σήμερα χρειάζεται να οξύνουμε την επίθεσή μας απέναντι σε αυτούς που ήρθαν να ρημάξουν τις ζωές μας. Το ζήτημα των παιδικών σταθμών είναι σοβαρό και θα πρέπει να μας απασχολήσει όλους». (Διαβάστε όλη την ανακοίνωση στο συνημμένο)

– Στην Αθήνα στη 1 μ.μ. σωματεία και φορείς από Καισαριανή, Ζωγράφου, Ηλιούπολη, Βύρωνα και Δάφνη – Υμηττό θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής.

– Στον Πειραιά στη 1 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Αντιπεριφέρειας Πειραιά (Ακτή Ποσειδώνος 14-16) από το Σύλλογο Εργαζομένων Δήμου Κορυδαλλού, τη Λαϊκή Επιτροπή Κορυδαλλού, την Επιτροπή Ανέργων Κορυδαλλού, το Δημοκρατικό Σύλλογο Γυναικών Κορυδαλλού, τη Λαϊκή Επιτροπή Κερατσινίου – Δραπετσώνας, την Επιτροπή Ανέργων Κερατσινίου – Δραπετσώνας, τη Λαϊκή Επιτροπή Νίκαιας – Ρέντη, την Επιτροπή Ανέργων Νίκαιας – Ρέντη, το Σύλλογο Γυναικών Νίκαιας – Ρέντη, το Σύλλογο Γυναικών Πειραιά «Η Πρόοδος», το Σύλλογο Γυναικών Κερατσινίου – Δραπετσώνας «Η Στοργή του Παιδιού», το Σύλλογο Γυναικών Περάματος «Η Εστία της Γυναίκας», την Ομάδα Γυναικών Σαλαμίνας, τη Λαϊκή Επιτροπή Περάματος, την Επιτροπή Ανέργων Περάματος, τον ΟΦΟΝ, το Σωματείο Καθαριστών – Καθαριστριών Πειραιά και το Παράρτημα Πειραιά Ένωσης Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής.

– Στα Χανιά τα Σωματεία Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Επισιτισμού, Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση, Ιατρικών Επισκεπτών και Τροφίμων – Ποτών καλούν στις 6 το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο στο οποίο θα συζητηθεί το θέμα των παιδικών σταθμών. (Διαβάστε όλη την ανακοίνωση στο συνημμένο)

Σωματεία και φορείς απαιτούν:

  • Να γίνουν δεκτά στους δημοτικούς παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς όλα τα παιδιά χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Κανένα παιδί εκτός παιδικών σταθμών.
  • Αποκλειστικά δημόσιους, ασφαλείς και σύγχρονους παιδικούς σταθμούς με κρατική χρηματοδότηση, κτιριακή επάρκεια, καταλληλότητα, υποδομή. Άμεση δημιουργία νέων κτιριακών υποδομών.
  • Να καταργηθούν τα τροφεία και κάθε είδους οικονομική επιβάρυνση για τους γονείς.
  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς και τα ΚΔΑΠ χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων με πλήρη μισθολογικά και εργασιακά δικαιώματα.

Άμεση κρατική επιχορήγηση στους δήμους για ν’ αντιμετωπιστεί η σημερινή εκρηκτική κατάσταση.

Η χρηματοδότηση του προγράμματος ΕΣΠΑ να δοθεί απευθείας στις δομές των δήμων, όπως γινόταν μέχρι σήμερα.

 http://www.902.gr

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός